GİZEM GÖRÜR

Saat 10.45 sıralarında başlayan toplantı, CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, Keşan Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşması Gümülcineli tarafından yapıldı. Gümülcineli, “9 Eylül, partimizin 94.kuruluş yıl dönümüdür. Yıl dönümü programına, katıldığınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim. Bugünkü Türkiye’de geldiğimiz noktada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kadar önemli bir rol oynadığını hep birlikte görüyoruz ve yaşıyoruz. Cumhuriyet, adalet, yargı ve eğitim sıkıntıda. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, iktidar olmaktan öte bazı asli görevimizler var. Eğitime, adalete, yargıya yapılan saldırılara karşı Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır. Bugünkü duruşunu ilelebet devam ettirecektir.” şeklinde konuştu.

CHP ÖNCÜ VE İLERİCİ BİR ROL ÜSTLENMİŞTİR

Gümülcineli sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde saltanatı kaldırıp, hilafete son veren Cumhuriyeti kurarak, Ulusal Birliği sağlayan, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiş Atatürk’e ve onun devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tarafından Misak-ı Milli sınırları için ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan ve tüm kesimlere kucak açan Cumhuriyet Halk Partisi ilk zamanki ruhu ile yoluna devam edecektir. Yaşama geçirmek istediği projeleri, devrimleri CHP’nin aracılığı ile milletine taşıyarak, taze Cumhuriyet Türkiye’sinde kalkınma ve çağdaşlaşma projesi olan cumhuriyet rejimini oturtmak ve rejimin kökleşmesi doğrultusunda gerçekleştirilen devrimler ile uygarlık yarışında geride kalan bir ulusu, çağdaş ülkeler arasına taşıyarak birçok KİT’in kuruluşu ile kendi kendine yetmeyi başarabilen genç Cumhuriyet’te, Cumhuriyet Halk Partisi, parti-devlet anlayışı içinde öncü ve ilerici rol üstlenmiştir.”

AYDINLIK GELECEĞİ DÜŞLEYEN HALKIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye’de, emperyalist düzenin ve saray zihniyetinin yıkamadığı tek kalenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna kayıt düşen Erdoğan Gümülcineli, “Son 15 yılda Türkiye bugünkü iktidar tarafından tarihini bilmeyen ve öğrenmek istemeyen bir millet haline dönüştürülmüştür. Milletçe elde ettiğimiz bağımsızlık, özellikle örtbas edilmeye çalışılarak, milli eğitim müfredatı oyuncak haline getirilmiş, ulusal günlerimiz, bozulan yargı ve adalet, milletin devletine olan güveninin yok olması ve en önemlisi dünyanın saygı duyduğu, her şeyimizi borçlu olduğumuz bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihten silmeye kalkacak kadar hadlerini aşarak, cüretsizce Türk Milleti’ne unutturup belleklerden silinmesini sağlayacaklarını sanıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Cumhuriyet Halk Partisi buna asla izin vermeyecektir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefimizde aydınlık geleceği düşleyen halkımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

CHP’NİN KURULUŞUNUN 94. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ

Gümülcineli sözlerini şöyle tamamladı: “Laiklikten ödün vermeyen ve Atatürkçü düşünceden ayrılmayan, hukukun üstünlüğünden asla vazgeçmeyen, ulusal birliğini koruyarak, Cumhuriyete olan bağlılığını her zaman her yerde gösterenlerin partisi olan CHP’nin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutluyoruz. Başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm Genel Başkanlarımızı ve partiye emek veren bütün partililerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.”

Basın toplantısının ardından partililer, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa katıldı. Program çerçevesinde, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ