CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)  Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt dün yaptığı açıklamada; CHP’nin 1 Kasım Erken Seçim beyannamesi ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BU SEÇİMDE DE AYNI TEMPO İLE ÇALIŞACAĞIZ

1 Kasım’da yapılacak seçimlere az bir süre kaldığını ve partilerinin seçim beyannamelerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandığını hatırlatarak sözlerine başlayan Bozkurt, “Seçim beyannamemizde; ekonomi, gençler, orman köylüsü ve Kürt sorunlarıyla ilgili birçok konu yer almaktadır. CHP iktidarında neler yapabileceğimizi Genel Başkanımız tarafından açıklandı. Bizde, Edirne genelinde yapacaklarımızı bölge halkına tek tek anlatacağız. 7 Haziran’da yapılan seçimlerde ‘Yaşanacak bir Türkiye için.’ sloganıyla yola çıktık ve toplumun her kesimini tek tek gezerek, oy istedik. Bu seçimlerde de yine aynı tempoda çalışarak, hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

BU KADAR ŞEHİDİMİZİN OLMASININ NEDENİ AKP

Bu seçimlerde halkın karşısına, “Önce Türkiye” sloganıyla çıkacaklarını aktaran Oktay Bozkurt şunları söyledi: “Ülke olarak, iç ve dış politika anlamında çok zor bir süreçten geçiyoruz. İnsanlar ekonomik anlamda da, ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. 7 Haziran seçimlerinden önce terör olayları olmazken; ne değişti de, bu kadar kısa süre içerisinde terör zirve yaptı? Geçen süre içerisinde yaklaşık 142 şehidimiz oldu. Tüm şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Ülkemizde bu kadar şehidin olmasının nedeni ise, AKP’nin Ortadoğu projesine destek vermesinden kaynaklanmaktadır. Hatırlanacağı gibi silah yüklü TIR’lar yakalandı. Dolayısıyla, halkımız 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde gereğini yapacaktır.”

 FARKLI İŞ KOLLARINDA İNSANLAR YETİŞTİRİLMELİ

 CHP olarak, meslek liselerine ayrı bir önem verildiğine kayıt düşen Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nde endüstri meslek ve birçok meslek lisemiz vardı. Ancak, bu okullarımız imam hatipleştirildi. Şuanda, biz camilere imam hatip yetiştiriyoruz. Her okulda; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni yerine, imam hatip öğretmeni veriliyor. Elbette ki, imam hatip de yetiştirilmeli ancak, bilime de önem verilmelidir. Meslek okullarında, farklı iş kollarında insanlar yetiştirilmelidir. Eğer meslek bilen bir gençlik yetiştiremezsek, Türkiye sıkıntılı bir sürece girer.”

TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAĞIZ

Gençlerin siyasette yer alması gerektiğine vurgu yapan Oktay Bozkurt,Türkiye’de tüm kurum ve kuruluşlarda baskı politikası uygulandığı için gençler çok fazla siyasette yer almıyor. İnşallah, 1 Kasım’da iktidara gelerek, baskıyı sona erdireceğiz ve gençlerin siyasette önünü açacağız.” dedi. “1 Kasım’da sarayın saltanatını yıkacağız” CHP olarak, tek başına iktidara geleceklerinin altını çizen Bozkurt, şöyle konuştu: “İl Başkanları toplantısında; Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde de iyi seviyelerde olduğumuz dile getirildi. Daha önceki dönemlerde topluma ciddi baskı vardı. Ayrıca, eğitimde, üniversitelerde, sağlıkta ve bir çok yerde yandaş atamalar yapıldı. Bunlarda AKP’nin diktatörlüğü ve baskıları neticesinde yapılmıştı. Biz bunlara hiçbir zaman boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. 1 Kasım’da her zaman olduğu gibi yine dik tutacağız ve Atatürk’ün bize emanet ettiği laik Cumhuriyete sahip çıkacağız1 Kasım, saltanatın yıkılışıdır ve bu seçimlerde de, sarayın saltanatını yıkacağız.” şeklinde konuştu.

BU SEÇİMDE DE BİR İLKE İMZA ATACAĞIM

Oktay Bozkurt sözlerine şöyle devam etti: “7 Haziran’daki seçimlere 3-0 sloganıyla çıktık ve çalışmalarımızı sistemli şekilde yaptık. 1 Kasım’da da, 3-0 sloganıyla halkın karşısına çıkacağız. Ayrıca, bu seçimlerde genel merkezden ‘seçim için para gelmeyecek’ deniliyor. AKP’ye ise, para var ve seçimlerde dağıtım yapacak deniyor. Bunların hiçbiri bizler için önemli değildir. Çanakkale Savaşı’nı çorapsız, silahsız ve süngüsüz askerlerle kazanıldığı unutulmamalıdır. Bu seçimlerde birlik ve beraberlik içerisinde olarak, partimizi tek başına iktidar yapacağımıza inanıyorum. Edirne’de yine birinci parti olacağız ve 3 adayımızı da vekil olarak, Ankara’ya davulla, zurnayla uğurlayacağız. Ben her zaman ilklere imzam attım ve bu seçimlerde yine bir ilke imza atacağım. Ben halkın içerisinden gelen tek başkanım. İnşallah yine başarılı olacağız.”

RAFET SEZEN’İN TARAFSIZ OLMA ŞANSI VAR MI?

AK Parti Edirne Milletvekili Adayı ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen’le ilgili de eleştirilerde bulunan Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumsal olaylarda ve kurumlarda, siyasetin karıştırılmamasını diliyorum. Çünkü CHP’li, AKP’li, MHP’li ya da başka partiden çiftçiler de bulunmaktadır. Sayın Rafet Sezen; Trakya Birlik Başkanlığı mı, İl Başkanlığını mı yoksa milletvekilliğini mi yapacak? Trakya Birlik gibi çiftçiyi ilgilendiren bir kurum başında olan biri hem siyasi bir partide il başkanlığı hem de milletvekili adayı olursa, tarafsız olma şansı var mıdır? Elbette ki, olamaz. Ayçiçeğine verdiği taban fiyatla, çiftçinin hakkını tam olarak yerine getirmediğini düşünüyorum. Trakya Birlik son süreçte, sürekli zarara uğratılıyor. Çiftçi zor durumdadır. Bundan ötürü de, bu seçimlerde Rafet Sezen’e en iyi cevabı seçmen verecektir.”