CHP Keşan İlçe Yönetimi, önceki akşam CHP Edirne İl Başkanlığı’ndan faks ile gönderilen “görevden alınma” yazısı üzerine, partiyi dün kayyum heyetine devretti.

CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu tarafından partiye davet edilen Kayyum Heyeti Başkanı Erdoğan Gümülcineli, dün saat 15.00 sıralarında CHP Keşan İlçe Merkezi’ne giderek, partinin anahtarlarını Koyuncu’dan teslim aldı. Devir teslim işlemi sırasında CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulunun bazı üyeleri ile kayyum heyetinde yeralanlar da hazır bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Koyuncu, bundan sonra da CHP’ye her kademede hizmet etmeye devam edeceğini ve yeni yönetimlere yardımcı olacağını söyledi. Vedat Koyuncu şöyle dedi: “Sayın Gümülcineli eski ilçe başkanımız. Bu nedenle siyasi deneyimleri var. Bu aşamada da görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Kayyuma atanan diğer arkadaşlarımız da partimizi genel kurula güvenle götürecek. Bu partiye hizmet etmek için koltuklar o kadar çok önemli değil. Hizmet için bir masaya ve sandalyeye ihtiyacım yok. Ben her ortamda CHP’ye hizmet etmeye devam edeceğim. Göreve gelen arkadaşların da en iyi şekilde çalışacaklarına inanıyorum. Kendilerine başarılar diliyorum.”

Gümülcineli de yaptığı değerlendirmede, CHP Keşan İlçe Yönetimi’nin oluşturulması için partiyi bir ay içerisinde genel kurula hazırlamakla görevlendirdiklerini belirterek şöyle dedi: “Bu sürecin içerisinde hiçbir arkadaşımızın rencide olmasını istemeyiz. Konunun üzerinde hassasiyetle duracağız. Arkadaşlarımızın geçmiş tecrübelerinden yararlanacağız. Kendileriyle gönül birliği içinde işbirliği içinde çalışacağız. Biz bütünleşmeye geldik. Biz geçici süreyle görevlendirildik. Süreci çok iyi bilmiyorum ama 30 günlük süre içinde görevimizi yapacağız.”

CHP İlçe Örgütü’nü, yeni yönetim seçimine götürmek üzere CHP Edirne İl Yönetimi tarafından görevlendirilen kayyum heyetinde Gümülcineli’nin yanısıra Mehmet Engin, Mustafa Akın, İsmail Büyükvarlık ve Salih Kirezci yeralıyor.