Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanlığı, dün Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ne ziyarette bulundu.

İlk olarak CHP heyeti Keşan TSO’yu ziyaret etti. Saat 12.00 sıralarında Keşan TSO hizmet binasında başlayan ziyarette İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Kadın Kolları Başkanı Nedime Pangal, Gençlik Kolu Başkanı Mehmet Güneş Yılmaz ve partililerden oluşan heyeti; Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette ilk sözü alan Yüksel Alioğlu, ziyarete katılanlara “Hoş geldiniz” diyerek, “İlçemizin sorunlarını sivil toplum örgütleriyle paylaşmanız ayrı bir güzellik. Sorunlarımızı konuşarak çözüm yollarını aramamız gerekiyor. Partiler bu yüzden var.” şeklinde konuştu.

SİYASETSİZ GELİŞME OLMAYACAĞINI BİLİYORUZ

Sonrasında söz alan Helvacıoğlu, “Miraç Kandili’nde bu görüşmemiz hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah ilçemize katkı sağlar. Bu buluşmalarımızı sıklaştırmamız lazım. Bölgemizin ve ülkemizin sorunları var. Ortak akılla hareket edersek bu sorunları çözümleriz. Siyaset yapmak zorundayız. Siyasetsiz gelişme olmayacağını biliyoruz. Keşan TSO olarak siyasetin tam içinde olmalıyız. Siyaset yapmadan, siyaset ile el ele tutuşacağız. Burada da başrol oyuncularımızdan biri de CHP.”  dedi.

KEŞAN’IN SESİ GÜR BİR ŞEKİLDE DUYULDU

Mustafa Helvacıoğlu’nun ardından söz alan Erdoğan Gümülcineli, açıklamasının başında İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutlayarak şunları belirtti: “İlişkilerimizi siyasetin dışında tutarak, bölgeye hizmet etme inancıyla birlikte olduk. İlçe kongrelerimizden Keşan’daki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Asıl amacımız siyasetin dışında bölgemize nasıl en iyi şekilde hizmet getiririz anlayışı içerisinde ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu ülkede iyi olan şeyleri de toplumla paylaşıyoruz. Kötü gidişatın acısını hisseden Trakyalılar olarak sorunlarımızın çözümünde ortak noktada buluşabileceğimize inanıyoruz. Keşan’da da yerel yönetimin bizde olması sebebiyle ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu sorunları en iyi gözlemleyen sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu konular ile önerileri notlayarak gerekli birimlere aktarmayı hedefliyoruz. Tekirdağ’da sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantıya Keşan TSO’nun ilgisi yoğun oldu. İlçemizin sorunlarını toplantıda aktarmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizde maalesef siyasi iktidarların çeşitli kurumlar üzerinde yoğun barksıları oluyor. Yaptığı ticareti ve meslekleriyle yöneticilerin baskısından tedirgin oluyorlar. Ancak Keşan TSO bu konuda endişe etmeden yöremizin sorunlarını ile ilgili sunumu yerinde oldu. Keşan’ın sesi gür bir şekilde duyuldu.”

Ziyaret Nedime Pangal’ın konuşmasıyla devam etti. Keşan TSO’nun sıcak karşılamasından ötürü mutlu olduklarını kaydeden Pangal, “Türkiye’nin sorunlarını birlikte çözmek üzere yola çıktık. Yardımlaşmayla bu konuları daha ileriye götüreceğimize inanıyorum.” dedi.

Mehmet Güneş Yılmaz ise ziyarette yaptığı konuşmasında, şunları söyledi: “Terkirdağ’da çok güzel bir sunum yaptınız. Gençlere kendi partimiz çatısı altında Keşan TSO’nun etkinlileri ile ilgili yönlendirmeler yapıyoruz. Ancak Keşan TSO’da meslek lisesi öğrencileri aldıkları eğitime yönelik daha fazla kurslar açılmasını bekliyorlar. Bunlar üstüne eğilim gösterilmesini bekliyoruz.”

GELİŞMİŞ ÜLKELERE BAKTIĞIMIZDA MERKEZİNDE SİYASET VAR

Ziyaret meslek lisesi öğrencilerinin eğitim ve iş bulma konusundaki sıkıntıların görüşülmesiyle devam etti. Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Beraber olmak zorundayız. Seçimler bitti. Partilerimizle gelişmeyi sağlamalıyız. Gelişmiş ülkelere baktığımızda merkezinde siyaset var. Biz de Ankara’ya gideceksek, Ankara merkezli siyaset yapacaksak hepimiz el ele tutuşup sorunlarımıza karşı bir araya gelmeliyiz diye vurguluyoruz. Sık sık bir araya gelmeliyiz. Bu tablo yeni bulaşmalara sahne olsun. Yerel buluşmayı sizlerle paylaşabiliriz. Keşan Belediyemize sorunlarımızı köprü olarak iletebilirsiniz. Belediyenin karar mekanizmasında sizlerin söz sahibi olduğunu biliyoruz. Bu anlamda buluşmalarımıza sizlerin, milletvekilleri ve belediye başkanlarımızın gelmesi kadar doğal bir şey yok. Tekirdağ’ın mini toplantısını Keşan’da gerçekleştirebiliriz.”

KEŞAN’DA İŞSİZİLİĞİ ÇÖZEBİLECEK BİR BEKLENTİMİZ VAR

Helvacıoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; “Keşan’da işsiziliği çözebilecek bir beklentimiz var. Organize sanayi bölgesi. Organize sanayi bölgesinin bugünlerde duranlığa geçmesini engelleyerek hızlandırmamız, sizin de dillendirmenizi istirham ediyoruz. Bir durağanlık yaşadığımız günler geçiriyoruz. 1/25 binlik planlarımız netleşmiş değil. Burada da sizlere de görev düşüyor. 1/25 binlik planların ilgili bakanlıklarda takip edilmesi, organize sanayi bölgesinin biran önce gelmesi konusu hassasiyet ile takip edilmeli. Keşan pazaryeri projesi ile bir otopark kazanacak. Önemli bir kazanım olacak. Otoparktan hemen sonra çarşının yayalaşması ve daha zeminli bir şekilde ticarete açılması çok önemli. Son günlerde Keşan ekonomisinde lokantalar, telefoncular ve küçük büfe açılışları yapılıyor. Büyük iş yerleri çarşının dışarısında. Keşan’ı çarşı AVM yaptığımızda küçük esnafımız da bir bütünlük sağlayacak. Buna ihtiyacımız var. Saros Körfezi daha önceden Keşan’a misafir getiriyordu. Son günlerde trafik ve otopark sorunları, yayalaşmanın cadde düzenlemelerinin yavaşlamasından sadece körfezde para harcandı. Orayı da büyük marketler ve dış yatırımcılar geldiğinden şehre az para gelmeye başladı. Yeni düzenlemelerle çarşının gelişmesini ve Keşan’ın merkez konumuna ulaşması sağlanacaktır. 900 bin nüfusa hizmet eden bir pazardayız. Yazın Saros Körfezi, Batı Trakya, Gelibolu, Şarköy ve Malkara’yı Keşan’a davet ettiğimizde ciddi bir nüfus ortaya çıkıyor. Bunu da ekonomiye dökeceğiz. Gelişeceksek, değerlerimizi ihmal etmeyeceğiz ama tüm dünya paranın peşinden koşuyor. Keşan’ın önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde daha kıymetli bir nokta olacağından şüpheniz olmanız.”

KEŞAN KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ ZİYARETİ

CHP’li heyet daha sonra Keşan Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Saat 13.00 sıralarında gerçekleşen ziyarette, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve partilileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Onur ve dernek üyeleri karşıladı. Erdoğan Gümülcineli ziyaret amaçlı geldiklerini ifade ederken Dernek Başkanı Mehmet Onur da ziyaretten dolayı teşekkür etti. Ziyaret karşılık sohbetle devam etti.