“Keşan’da adli bir işlem yapıldı mı? 

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı 1 Ekim 2016 Cumartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, Eski AK Parti Keşan İlçe Başkanı ve AK Parti Edirne İl Yöneticisi Muzaffer Güven’in 4 Ağustos 2016 tarihinde Keşan’daki yerel gazetelere Keşan AK Parti İlçe Teşkilatı içerisinde var olduğunu iddia ettiği FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) yapılanması ile ilgili yaptığı açıklama üzerine bir takım sorular sordu. CHP Keşan İlçe Başkanlığı, yaptığı açıklamada 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Türkiye’de birçok gözaltı, tutuklama ve görevden almaların olduğunu kaydederken, 4 Ağustos 2016 tarihinde Muzaffer Güven’in Keşan’daki FETÖ yapılanması açıklamaları hakkında herhangi yasal bir işlemin başlatılıp, başlatılmadığını sordu. CHP Keşan İlçe Başkanlığı, AK Parti İlçe Başkanlığına da Güven’in parti içinde FETÖ’cülerin olduğu iddiası üzerine, parti içerisinde herhangi bir işlemin yapılıp yapılmadığını ve AK Parti’nin bununla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapıp yapmayacağını sordu. Son olarak da Güven’in iddia ettiği Keşan ilçesi bünyesinde gerek kamuda, gerekse Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde FETÖ yapılanmasına destek verdiği iddia edilen kişi ve kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatılıp başlatılmadığı soruldu. CHP Keşan İlçe Başkanlığının açıklaması şöyle:
“15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin üzerinden 2,5 ay geçti. Türkiye’de darbeyi gerçekleştirdiği iddia edilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ-PDY) üyesi olduğu gerekçesiyle birçok kişi gözaltına alındı, tutuklandı ve kamuda çalışan birçok memurun da görevlerine son verildi. Bu çerçevede Edirne’de de eş zamanlı olarak FETÖ üyesi olduğu iddia edilen birçok kişi gözaltına alındı, tutuklandı ve kamuda çalışan birçok memurun da görevlerine son verildi. Darbe girişiminden sonra kamu kesiminde durum bu iken, FETÖ’nün siyasi kanadı ile ilgili olarak kamudaki gibi nicelik ve niteliksel olarak bir hareketlenmenin olmadığı görülmektedir. Bunun nedeninin sorgulanması gerektiğini düşünmekteyiz. İşte bu noktada eski AKP Keşan İlçe Başkanı ve halen Edirne İl Yöneticiliği yapan Muzaffer Güven’in 4 Ağustos 2016 tarihinde Keşan’daki yerel gazetelerde çıkan açıklamaları FETÖ’nün siyasi kanadına işaret etmektedir. Güven’in işaret ettiği FETÖ’nün Keşan’daki siyasi kanadı ile ilgili olarak yazının sonunda sorularımız olacaktır.
Sayın Güven’in 4 Ağustos 2016 tarihindeki açıklamasından önemli bölümlerini ara başlıklarıyla birlikte siz Keşan kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Güven, Keşan’da bulanan FETÖ yapılanması ile ilgili yaptığı açıklamasında AKP içerisinde de FETÖ yapılanmasına destek verdiğini söylemiş; FETÖ’nün Keşan’da gerek kamuda gerekse parti içerisinde ve STK (Sivili Toplum Kuruluşu)’larda yer aldığına inandığını kaydetmiştir. Güven’in açıklamalarında şu ifadelere de yer verilmiştir: “Türkiye’de bir girişim yaşandı ancak, milletimiz yaşananlar karşısında kararlı bir duruş sergiledi. Milletimiz, tankların ve silahların önüne geçerek bu girişime ‘Dur!’ dedi. Eğer darbeciler, hain emellerinde başarılı olmuş olsaydı, iç savaş yaşanırdı ve şu anda ülke kan gölüne dönerdi. Bundan ötürü de, tüm Türk Milleti’ne geçmiş olsun.”
KEŞAN’DA DA UZANTISI VARDIR
Muzaffer Güven, ayrıca devlet yapısı içerisinde halen ciddi sayıda, FETÖ’cü olduğuna inandığını ifade etmiş ve açıklamasında şunları kaydetmiş,“Bölgede de, FETÖ yapılanması mevcut. Türkiye’nin birçok yerinde bu yapılanma varsa, bunun Keşan’da da uzantısı vardır. Kamunun yanı sıra; iş dünyasında da, ciddi bir örgütlenme söz konusudur. Ayrıca, STK’larda da, kesinlikle bulunmaktadır.”
PARTİMİZ İÇERİSİNDE CİDDİ BİR TEMİZLİK YAPILMASINDAN YANAYIM
FETÖ yapılanmasının içerisinde bulunan kişilerin birçok siyasi parti içerisinde faaliyet gösterdiğini söyleyen Güven, konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri vermiştir: “AK Parti içerisinde, uzun yıllardır görev yapıyorum. AK Parti içerisinde de, çok ciddi boyutta FETÖ terör örgütüne destek veren ya da içerisinde olan kişiler var. Partinin en üstten başlayıp, en alt kademesine kadar FETÖ’cüler yer almaktadır. Ancak, ‘şu ya da bu kişidir.’ diyemiyorum. Kamudaki temizlikten sonra, parti içerisinde de gerekli temizliğin yapılması konusunda adımların atılacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın yaveri nasıl FETÖ’cü yapılanmanın içerisindeyseler, AK Parti’nin kritik noktalarında da, yer aldığına inanıyorum. Partimiz içerisinde de, ciddi bir temizlik yapılmasından yanayım. Eğer geçmiş yıllarda, milletvekili belirlenmesinde, il başkanı, ilçe başkanı ve ilçe yöneticilerinin belirlenmesinde etkili oldularsa, bugün hiç kuyruklarını kısmalarına ve bukalemun olmalarına gerek yok. Adam gibi çıkıp, istifa ederler. Eğer ülkeye zarar verecek eylemlere kalkışanlar varsa da, gerekli soruşturmaları yaşayacaklardır.”
KEŞAN’DA KENDİNİ PARTİNİN DE ÖNÜNDE GÖREN FETÖ’CÜLER VARDI
Son olarak gazetecilerin, “Keşan’da parti üyesi olan ve bu yapılanmaya destek veren kişi ya da kişiler var mıdır?”  şeklindeki soruya ise Güven’in, cevapu şu şekilde olmuştur: “Kesinlikle vardır. Ama ‘Şu ya da bu kişidir.’ diyemem. Keşan’da ben bunları yaşadım. Keşan’da kendisini, partinin de önünde gören FETÖ’cüler vardı. 2011 genel seçimlerinde AK Parti’nin oylarında ciddi bir artış yaşanmıştı. Partinin önünde kendini gören bu FETÖ’cüler, ‘Bu oyu siz mi aldığınızı sanıyorsunuz?’ demişti. Bu ifadeyi kullanan kişiler kaçıp gitti ama biz yine buralardayız. Keşan’da da, gerek kamuda gerekse de, parti içerisinde ve STK’larda da, yer aldığına inanıyorum.”
Şimdi soruyoruz;

-  Eski AKP Keşan İlçe Başkanı ve halen Edirne AKP İl Yöneticisi Sayın Muzaffer Güven’in yaklaşık 2 ay önce 4 Ağustos 2016 tarihinde Keşan’daki yerel gazetelerde yer alan açıklamalarından sonra ilgili kurum ve kurumlarca adli bir işlem yapıldı mı?

- AKP Keşan İlçe Teşkilatı, Sayın Güven’in açıklamasında iddia ettiği parti içerisinde bulunan FETÖ’cüler hakkında yasal bir işlem yaptı mı, yapılmadı ise yapacak mı ve kamuoyuna gerekli açıklama yapacak mı? (Güven’in kendi deyimiyle parti içerisinde ciddi bir temizlik yapıldı mı?)

- Sayın Güven’in belirttiği üzere, Keşan ilçesi bünyesinde gerek kamuda, gerekse Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde FETÖ yapılanmasına destek verdiği iddia edilen kişi ve kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacak mı ve konu hakkında kamuoyu bilgilendirilecek mi?”