** Şu anda CHP İlçe Yönetimi’nde ilk seçilen listeden 3 kişi kaldığını hatırlatan Mustafa Bezbaş, “Ben lafı doğrudan söylemek istiyorum: Artık bu Yönetim’in gitmesi lazım. Çünkü bu Yönetim’le Mehmet Özcan’ın çalışamayacağı ortaya çıktı. Yerine gelecek yönetimin de Cumhuriyet Halk Partisi camiası tarafından kabul görmesi lazım.” dedi.

 

NEŞE TOSUN

 

30 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP’den Keşan Belediye Başkan Aday Adayı olan Mustafa Bezbaş, dün yaptığı açıklamada, CHP Keşan İlçe Yönetimi’nde yaşanan istifalarla ilgili ve CHP İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işten çıkarılması konusunda değerlendirmede bulundu.

30 Mart yerel seçimi sürecinin sona erdiğini ve şu anda Keşan’da CHP’nin seçilmiş Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve seçilmiş CHP İlçe Yönetimi olduğuna işaret eden Bezbaş, “Belediye Başkanı ve İlçe Yönetimi’nin kavga etmeleri ve toplum önünde tartışmaları hoş değil. ‘Bu süreç nasıl başladı ve nereye gidiyor?’ diye değerlendirdiğimizde ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığı için Mehmet Özcan aday gösterildi ve seçimi kazandı. Ancak bu seçim sürecinde CHP İlçe Yönetimi görevini yapmış mıdır bu tartışılır. Bence yapılması gereken tek şey; bu süreçte herkesin Belediye Başkanına destek olmasıdır. Çünkü Belediye Başkanı; Cumhuriyet Halk Partisi adına, Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkanı olarak Keşanlılara söz vermiştir. Belediye Başkanı mesaisinin bir kısmını parti içi kavgalara ayırırsa rahat hareket edemez, sağlıklı hizmet yapamaz ve topluma verdiği sözleri tutamaz. Topluma vermiş olduğu sözü tutamazsa, önümüzdeki dönem kim zarar görür: Cumhuriyet Halk Partisi. Onun için yapılması gereken tek şey; bir bütün olarak hareket etmek, ‘şu oldu bu oldu, o da bizi 1 ay sonra tebrik ziyaretine geldi, biz de 1 ay sonra tebrik ziyaretine gideceğiz’ gibi zıtlaşmaların yapılmamasıdır. Kama çıkarmak, birbiriyle çatışmak hoş şeyler değil.” şeklinde konuştu.

DOĞRUDAN SÖYLEMEK İSTİYORUM: ARTIK BU YÖNETİMİN GİTMESİ LAZIM

Şu anda CHP İlçe Yönetimi’nde ilk seçilen listeden 3 kişi kaldığını da hatırlatan Mustafa Bezbaş, “Ben lafı doğrudan söylemek istiyorum: Artık bu Yönetim’in gitmesi lazım. Çünkü bu Yönetim’le Mehmet Özcan’ın çalışamayacağı ortaya çıktı. Yerine gelecek yönetimin de Cumhuriyet Halk Partisi camiası tarafından kabul görmesi lazım. Mevcut yönetim yıpranmıştır, yıpranan yönetimin de durmasının anlamı yoktur. Zaten görev süresi dolduğunda bir seçim olacaktır. İlçe Yönetimi’nin şu andan itibaren hemen görevi bırakması lazım. Olması gereken de doğrusu da budur. Herkes rahat eder ama oluşturulacak yönetimin, altını çizerek söylüyorum; zıtlaşmalara, kavgalara, tartışmalara çanak tutacak bir yönetim olmaması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi herkesle barışmalıdır, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dır. Bundan sonra Yönetim Mehmet Özcan’a destek olmalıdır. ‘Destek olmayacağız, biz çatışmaya devam edeceğiz’ dedikleri sürece küçülecekleri ve toplum gözünde itibarsızlaşacakları çok net görülmektedir. Ya Yönetim Mehmet Özcan’la uyum içinde çalışacak ya da istifa edip gidecek. Bu arada Özcan’ın da artık ağabeylik, liderlik yapması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi camiasını gerecek, üzecek açıklamalar yapmaması, bazı şeyleri içinde yaşaması gerekir. Bu açıklamalar toplumu gerer ve kutuplaştırır. Mehmet Özcan’ın açıklamaları sonunda karşı tarafı kemikleştiriyor ve buna hiç gerek yok. Kemikleşmeden, parti bütünlüğü içinde bir yapı oluşturulması lazım. Çünkü önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Partinin çalışması lazım. Yönetimi ile kurulları ile tüm organları ile bir bütünlük içinde çalışmalı ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlık yapmalı.” dedi.

BİR İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILMASI YANLIŞTIR

CHP İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işten çıkarılması ile ilgili de Bezbaş, şunları dile getirdi:

“Bir işçinin işten çıkarılması hiç doğru bir karar olabilir mi? Birini işinden ediyorsunuz. Daha önce Keşan Belediyesi’nden çıkarılan işçiler için hepimiz tepki gösterdik. Şu anda İlçe Yönetimi’nin elinde bir işçi var ve çıkarıyor. Demek ki daha fazla işçi olsaydı hepsini çıkaracaktı anlamını da taşıyor bu. Bu işçinin maddi imkansızlıklardan dolayı işten çıkarıldığını düşünmüyorum. CHP’nin bu kadar üyesi varken bu işçinin maaşı karşılanamazsa, herkes destek olurdu bu konuda. Canan Yılmaz’ın işten çıkarılması yanlıştır, yanlış buluyoruz, yönetim yanlış yaptı.”

BU YÖNETİM VAR OLMA SEBEBİNİ KAYBETTİ

Mustafa Bezbaş, şu anda bütün partililerin, herkese düşen görevin samimi davranmak olduğunu da belirterek, “Herkes samimiyet testinden geçiyor, konuşulan her şeyi hem Cumhuriyet Halk Partililer hem de toplum duyuyor, Keşan’da yaşayan insanlar duyuyor. Herkesin konuştuğuna ve yaptığına dikkat etmesi gerekir. Artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendine çeki düzen vermesi lazım. Bence bu Yönetim gitmeli. Çünkü Mehmet Özcan’ı işçi çıkardığı için eleştirdiler, aynısını kendileri de yaptı. Onun için varlık sebeplerini, var olma sebeplerini kaybettiler. Orada durmalarının hiçbir anlamı yok. Kendilerine destek olan kesimin güvenini kaybettiler, bu Yönetime destek verenlerin çoğu desteğini çekti, bu Yönetim gitmeli.” şeklinde konuştu.