CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan yasalarla ilgili çalışmalara katılıp çiftçiler için gerekli konuları yakından takip etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerde çiftçilerin Sulama ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizlerinin silinmesi ve sulama kooperatiflerinin elektrik borçlarının faizlerinin silinerek yapılandırılması yönünde önerge hazırlıklarına katkı veren Değirmendereli şunları söyledi:

“İki haftadır kovaladığımız ve çiftçilerimizin yangınına bir nebze su serpecek Sulama kooperatifleri ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin borçlarının faizlerinin silinmesine yönelik giririşimimiz ve önergelerimiz ne yazık ki AKP Milletvekillerinin konuyu sahiplenmemesi ve önergelerimizi reddetmesi sebebiyle Plan ve Bütçe Komisyonunda hazırlanan yasa tasarısına eklenememiştir. Konuyla ilgili girişimlerimi Genel Kurul görüşmelerimde de devam ettireceğim. Ayrıca son iki haftadır TMO’nun buğday üreticilerimize kapılarını açmaları yönünde gerek TMO yetkilileriyle defalarca görüşerek, gerekse Tarım Hayvancılık ve Gıda Bakanı Sayın Mehdi Eker’le yüzyüze görüşerek Ofisi açıp müdahale alımı yapmaları yönünde girişimlerde bulundum. Önümüzdeki haftaki gelişmelere ve çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre konuyu takip etmeye devam edeceğim. Sürekli olarak Ziraat Odaları ve çiftçilerimizle irtibat halindeyim. Gelişmelerle ilgili olarak da sizleri bilgilendirmeyi sürdüreceğim.”