Sonay CAN

 

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı’nın olağanüstü genel kurul toplantısı geçen cumartesi günü yapıldı.

Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 13.35 sıralarında başlayan olağanüstü genel kurula, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Bozkurt, delegeler ve partililer katıldı.

İLGİSİZLİK VE GERGİN ANLAR…

Olağanüstü genel kurula seçimlerin yanısıra ilgisizlik ve gergin anlar damgasını vurdu. 325 delegesi bulunan genel kurulda, 173 kişilik yeterli çoğunluğun sağlanabilmesi saatler sürdü ve saat 10.00’da başlaması gereken genel kurul 13.35’te start alabildi. Merkez delegelerinin ilgi göstermediği genel kurulda çoğunluğun sağlanabilmesi, Keşan İlçe Seçim Müdürü Sevil Dal’dan alınan izin sayesinde mümkün oldu ve kongre başlayabildi.

Genel kurulda gergin anlar da yaşandı. İlçe başkanı adayı olacağını açıklayan Muharrem Çirozlar’ın delegelerin genel kurula giriş işlemlerinin yapıldığı bölümde durması ve zaman zaman görevlilere müdahale etmesi, birçok partili tarafından tepkiyle karşılandı. Çirozlar’ın tepkilere rağmen bulunduğu yeri terk etmemesi gerginliği artırdı. Muharrem Çirozlar ise ilçe başkanlığına aday olacağını söylemesine rağmen herhangi bir başvuruda bulunmadı.

GÜMÜLCİNELİ, HERKESTEN YARDIMCI OLMALARINI İSTEDİ

Bunun üzerine genel kurul başlamadan bir konuşma yapan Kayyum Başkanı Erdoğan Gümülcineli, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nı zor şartlar altında genel kurula getirdiklerine dikkat çekerek, partiyi kaostan çıkarabilmek için bir sürü prosedürle de baş etmek zorunda olduğunu söyledi. Gümülcineli, herkesin yardımcı olmasını istedi.

GÜMÜLCİNELİ, GENEL KURULU BAŞLATTI

Çoğunluğun sağlanmasından sonra olağanüstü genel kurulu başlatan Erdoğan Gümülcineli, katılımcılara sabırlarından dolayı teşekkür etti. Gümülcineli şöyle dedi: “Sizleri uzun süre beklettik, Tahammülünüzden dolayı teşekkür ederiz. Yönetim adına sizi yorduğumuz ve beklettiğimiz için hepinizden özür diliyorum. Bilindiği gibi, geçici yönetim kurulu olarak atanan bizler, tüzük gereği, 30 gün içinde genel kurulu gerçekleştirmek için harekete geçtik. Bu süreç, siz delegelerin kararıyla bugün tamamlanacak olup, yarından itibaren CHP’nin Keşan’daki yönetimi oluşacaktır. İşimiz kolay değil. Ülkemizin 11 yıldan beri AKP iktidarı tarafından ne duruma sokulduğu hepimiz tarafından çok iyi bilinmektedir.”

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Konuşmanın ardından divan heyeti oluşturuldu. Verilen önergeyle, divan başkanlığına Kemal Değirmendereli, divan katipliklerine de Mustafa Bezbaş ve Serdar Dinçer getirildi.

DEĞİRMENDERELİ: BÜYÜK RESME BAKMAK LAZIM

CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda yaşanan kaos hakkında “Böyle şeyler her yerde oluyor.”  diyen Değirmendereli, büyük resme bakılması gerektiğine işaret etti. Konuşmasını da Keşan’daki gelişmeler yerine ülke gündemine ayıran Kemal Değirmendereli, AK Parti’nin işe, komşularımızla sıfır sorun politikasıyla başladığını ancak bugün kavga etmediğimiz, sorun yaşamadığımız bir tek komşumuzun bile olmadığını söyledi. Değirmendereli ayrıca, bayrak krizi, cumhurbaşkanlığı seçimi, tarım politikaları üzerine hükümete eleştirilerde bulundu.

“30 MART’I İYİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM”

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Yönetim Seçimleri sonuçlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kemal Değirmendereli, bölgemizde, kırsalda oyların arttığını; ancak, İpsala ve Enez’de seçimlerin kaybedildiğini söyledi. Değirmendereli şöyle dedi: “CHP’nin oyu 22 bin civarında azaldı. Bunu dikkate almalıyız. Böyle giderse 3 milletvekilliği bulunan Edirne’de sonuç: 1+1+1 şeklinde olur. Bugünkü seçim sonuçları arzu ettiğimiz başarı değil. Biz Edirne’nin 3 olan milletvekili sayısını 4’e çıkarmalıyız. Bu da nüfusun 10 bin kadar artması demektir.”

GEREKÇELİ RAPOR OKUNDU

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra ise CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun görevden alınmasına ilişkin gerekçeli karar okundu. Kararı okuyan Erdoğan Gümülcineli, özetle, il yönetim kurulunun, son seçim sürecinde, Keşan’da yaşanan kaos nedeniyle Keşan’da görev yapılamadığı kanaatine vararak mevcut yönetimi görevden aldığını söyledi. Bunun üzerine eski yönetim kurulu başkan ya da üyelerinin cevap verebilmesi için kendilerine söz verildi. Ancak salonda eski yönetim kurulundan kimsenin bulunmadığı ve söz almak için başvurmadığı kayıtlara geçirildi.

SEÇİME GEÇİLDİ

Gündemin son maddesinde ise seçimlere geçildi. Verilen bir önergeyle seçimlerin blok listeyle yapılması konusu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Erdoğan Gümülcineli’nin blok listesi sunuldu. Başka liste olmayınca seçime tek listeyle gidildi ve Erdoğan Gümülcineli Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

SEVİL DAL SONUCU İLAN ETTİ

CHP Keşan İlçe Başkanlığı seçiminin resmi sonuçları ise saat 17.00 sıralarında başlayan oy sayımının ardından Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Dal tarafından şöyle açıklandı: “Kullanılan oy: 98, geçerli oy: 96, geçersiz oy: 2.”

Buna göre CHP Keşan İlçe Yönetimi şu kişilerden oluştu:

İlçe Başkanı: Erdoğan Gümülcineli

Yönetim Kurulu Asıl: Mustafa Akın, Sebahattin Akçay, Fahreddin Bilgin, Ş. İsmail Büyükvarlık, Lütfiye Gemici, Gülten Gezer, Sonay Gündoğdu, Sait Kalan, Yıldız Karasulu, Salih Kirezci, Işıl Kurt, Osman Sayan, Azize Top, Özcan Yavaş.

Yönetim Kurulu Yedek: Mehmet Engin, Nurhan Taştan, Mehtap Satıcı, Ayhan Özkaynak, Ali Üren, Özkan Kurt, Sertaç Yıldırıcı, Kader Çiçek, Rafet Akıncı, Ersin Güven, Naim Öztürk, İlkay Gezer, Hülya Uprak, Cüneyt Gökturapoğlu.