CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Parti Meclisi tarafından yeniden aday adayı olarak atanan Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu ile Beyendik Belediye Başkanlığına aday olarak atanan Muhammet Örnek, dün partinin ilçe merkezinde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.

Saat 14.00’te başlayan toplantıya, adayların yanısıra CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, CHP İlçe Sekreteri Serdar Dinçer, yönetim kurulu üyeleri, belde belediye başkanları, Keşan belediye başkan aday adayları, 2014 seçimlerinde kapatılacak olan Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı ve Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar ile partililer katıldı.


KOYUNCU: BEYENDİK’TE 10 YIL ARADAN SONRA

YENİDEN CHP BAYRAĞI DALGALANACAK

Açılış konuşmasını yapan Vedat Koyuncu, öncelikle adaylar hakkında bilgi vererek, “Beyendik belediye başkan adayımız Muhammet Örnek, genç yaşında bu göreve talip olmuş, bu cesaretinden dolayı ben kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. İnanıyorum ki, 30 Mart akşamı Beyendik’te 10 yıl aradan sonra tekrar Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı dalgalanacak. Kendisi halkın sahip çıktığı bir aday. Kendisine başarılar diliyorum. Yenimuhacir’de ise genel merkezimiz mevcut belediye başkanıyla devam etme kararı aldı. Bizim de gönlümüz kendisinden yanaydı. Yönetim kurulu olarak raporlarımız, isteğimiz bu yöndeydi. Ben genel merkezimize örgüte verdiği değerden ötürü teşekkür ediyorum. Yenimuhacir’de Recep Ordu ile tekrar belediye başkanlığını kazanacağımızdan hiçbir şüphem yok. Kendisi projelerini yaptı, hizmetlerini sundu. 5 yılda yapacaklarını 2-3 yılda tamamladı. Kendisi Yenimuhacir’e daha çok güzellikler
katacaktır. Başarılar diliyorum.”
dedi.



ORDU: SÖZ VERDİKLERİMİZİN % 90’INI YAPTIK

Daha sonra söz alan Recep Ordu ise muhalefetin eleştirilerine rağmen geçtiğimiz dönem bir ekip çalışması içerisinde verdikleri sözlerin %90’ını yerine getirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Geriye kalanları da bitirmek inşallah yine bize nasip olur. Bu dönem 2 arkadaş göreve talip olduk. Bu yıl daha erken açıklandı. Aday için vakit ne kadar çok olursa o kadar iyi olur. Çünkü bizim gibi ufak yerleşim alanlarında tek tek insanlara kendini tanıtmak ve desteğini istemek çok önemli. Biz adaylık çalışmalarımıza 2 yıl önce başladık. Belde örgütümüz de beni destekledi. Biz de Yenimuhacir’i adaysız bırakmayacağımıza söz verdik ve 30 Ekim 2013 tarihinde de 2014 yerel seçimleri için aday adaylığımızı açıkladık. Dün akşam da CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak beni arayarak dedi.”


ÖRNEK: GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR TEKRARLANMAYACAK

Son olarak konuşan Muhammet Örnek de öncelikle kendisine bu şansı veren CHP yöneticilerine teşekkür ederek, “Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için biz Beyendik’te tek yumruk haline geldik. Bu yapılan hataların tekrarlanmayacağını bir kez daha dile getiriyorum. Bizler oluşturacağımız ekiple birlikte Beyendik Beldesi’nde, Beyendik’in daha yaşanılabilir bir yer olabilmesi için bu yolda ekibimle birlikte var gücümüzle çalışmalara başladık. Beyendik’te herkesin bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayabileceği bir kent oluşturabilmek hayaliyle yola çıktık. 30 Mart 2014’te herkesi Beyendik Belediyesi’nin kapısını açmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

4 İLÇE VE 3 BELDENİN

ADAYLARI DA BELLİ OLDU

Öte yandan, CHP Parti Meclisi, Keşan’ın Yenimuhacir ve Beyendik beldelerinin yanısıra, Edirne’nin 4 ilçe ve 3 beldesinde daha belediye başkan adaylarını belirledi.

Buna göre; Havsa Belediye Başkanlığına Oğuz Tekin, Lalapaşa Belediye Başkanlığına Ayhan Günay, Meriç Belediye Başkanlığına Erol Dübek, Süloğlu Belediye Başkanlığına Mehmet Ormankıran, Esetçe Belediye Başkanlığına İbrahim Örs, Kırcasalih Belediye Başkanlığına Suat Karakaş, Yenikarpuzlu Belediye Başkanlığına Bilgin Atlı aday olarak gösterildiler