CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli yaptığı açıklamada; üye listelerinin dün, askıya çıktığını belirterek, partililerin listede isimlerinin olup-olmadığını mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Merkezi’nin belirlediği takvim doğrultusunda yapılması gereken çalışmaların sırasıyla yapıldığını kaydeden Gümülcineli şunları söyledi: “Genel Merkez’den ve Yargıtay’dan onaylı üye listelerimiz geldi ve askıya çıkardık. Partililerimiz, listelerde isimlerinin olup-olmadığını 10.00-18.00 saatleri arasında parti binasına gelerek, kontrol edebilirler. Listeler; 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 18.00’de askıdan indirilecek.” “Listelere itirazı olanlar, ilçe başkanlığına 3 Ağustos’a kadar başvurmaları gerekiyor. Partiye üye olup ancak, listede ismi yer almayan arkadaşlarımız da, ilçe başkanlığına itirazlarını 3 Ağustos’a kadar yapmaları gerekiyor. İtirazlar varsa, durumu belirlenen süre içerisinde gözden geçirip; nihai kararı tamamlamış olacağız. Kısacası, üye listeleri kesinleştirilmiş olacak.”

 LİSTEDE OLAN HERKEZ OYUNU KULLANIR

CHP’de kimler seçme ve seçilme hakkına sahiptir?” şeklindeki soruya cevap veren Gümülcineli şöyle konuştu: “Listede ismi olan herkes oylarını kullanacaktır. Ayrıca, 20 Mart 2015 tarihine kadar üye olan herkes seçme ve seçilme hakkına sahiptir. 20 Mart 2015 tarihinden sonra üye olanların seçme ve seçilme hakkı bulunmuyor. Tüzüğümüz gereği; partiye üye olduktan 3 ay sonra seçme ve seçilme hakkına sahip olunuyor. 20 Mart’tan sonra üye olan arkadaşlarımız listelerde isimlerini göremezler. Sürecin partimize hayırlı olmasını diliyorum.”