Çevikel: Siyaset, cesur insanların işi!

Koyuncu: Halkımız kavgayı sevmiyor

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı, AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı’na iade-i ziyarette bulundu.

Önceki aylarda AK Parti’nin ziyaretine karşılık veren CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu başkanlığındaki bir grup partili, dün, saat 15.00 sıralarında AK Parti İlçe Başkanlığı’na gitti. Girişte, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel ve partililer tarafından karşılanan Koyuncu, görüşmeye geçmeden önce Çevikel’e bir Atatürk Portresi hediye etti.

ÇEVİKEL: “SİYASET; EMEK VE FEDAKÂRLIK İSTEYEN BİR OLGU”

İade-i ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Hakan Çevikel, şöyle dedi: “Teşkilatımıza hoş geldiniz. Bu süreçte bu tip güzellikleri yaşamak, Keşan siyaseti adına çok olumlu. Önümüzdeki yerel seçimlerde tansiyonun düşürülmesi, Keşan’a yakışacak şekilde demokratik bir yarışın olması adına çok önemli. Dostluklarımız hepinizle baki ama bazen siyaset gereği, atışmalarımız ve nüktelerimiz oluyor. Ancak, siyasetin doğasında bu var. Sizi ziyaretimizde de ifade ettiğimiz gibi siyaset; emek ve fedakârlık isteyen ve milletin ön plana koyulması gerektiği bir olgu. Bu anlamda bu fedakârlığı gösteren tüm siyasetçilere, ben öncelikle şahsım ve sonrasında partim adına teşekkür ediyorum. Kolay değil, işinizi, ailenizi, emeğinizi bu işe harcıyorsunuz. Hatta yeri geldiğinde çocuğunuzun rızkını harcıyorsunuz. Bunu da daha iyi bir gelecek, bir sistem ve özelde de Keşan için yapıyorsunuz. Siyaset, cesur insanların işi. Umarım bu ziyaretlerimiz sıkça gerçekleşir ve seçim zamanında da istişarelerimizi sıkı tutarız. Keşan’a yakışan bir seçim atmosferinde el ele ve kol kola sandığa gideriz. Yerel seçimler şimdiden hayırlı olsun.”

KOYUNCU: CENTİLMENLİK İÇERİSİNDE BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM

Daha sonra söz alan Vedat Koyuncu da sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Ziyaretlerde ilk adımın AK Parti tarafından atıldığına dikkat çeken Koyuncu, şunları söyledi: “Siyasette hiçbir zaman kavgayla, seviyeyi düşürerek ve belden aşağı vurarak hiçbir yere varamayacağımızı bilmemiz lazım. Halkımız kavgayı sevmiyor. Keşan ve bölge adına olumlu olarak ne yapılması gerekiyorsa, Hakan Başkanım ile üzerimize düşeni yaparız. Siyaset gönül işi. Burada bulunan kişilerin bu işten hiçbir para aldığı yok. Tamamen, bölgesine ve halkımıza hizmet etmek amacıyla çalışıyorlar. Dünya görüşlerimizde farklılık olabilir ama sonuçta insan odaklı siyaset yapıyoruz. Centilmenlik içerisinde bir seçim süreci geçireceğimize inanıyorum. Hoşgörüyü hiçbir zaman kaybetmemeliyiz.”

ÇEVİKEL: SAHADA ÇOK SAYIDA PEHLİVAN OLACAK

Daha sonra ziyaretin sohbet bölümüne geçildi. Keşan’da uzun süreden sonra ilk kez seçim sürecinin aylar öncesinden başladığına dikkat çeken Çevikel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kadar uzun soluklu bir seçimi Keşan ilk defa yaşayacak. CHP’de geçen ağustostan beri yaşanıyor, bizde de gelecek aydan itibaren seçim süreci yaşanmaya başlanacak. Dolayısıyla, sahadaki pehlivanlar sayıca çok olacak. Bu yılın sonuna kadar netleşecek. Keşan’ı güzel, keyifli ve hareketli bir seçim bekliyor. Tüm aday adaylarının bizim arkadaşımız ve dostumuz olduğunun bilinmesi lazım. Ben kendilerini medeni cesaretlerinden ve Keşanlıların derdini dert edindikleri için tebrik ediyor, sahip çıkıyor ve kucaklıyorum. Yakın zamanda bizde de aday adaylığı süreci başladığından, CHP’nin 5 aday adayına karşılık 5 tane de AK Parti aday adayı eklenir. Keyifli olacağına inanıyorum.”

KOYUNCU: KEŞAN’DA SEÇİMLER, FESTİVAL HAVASINDA GEÇİYOR

Bir kez daha söz alan Koyuncu da aday adayı sayısı ne kadar çok olursa, bunun vatandaşa faydasının da o kadar çok olacağını söyledi. Vedat Koyuncu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Keşan’da seçimler, festival havasında geçiyor. Yürüyüşlerle coşkularla hazırlanıyoruz. Kortejlerimiz yolda karşılaşınca birbirimizi alkışlıyoruz. Yine aynı olacak. Kırıcı olmadan ve eleştiri sürecini aşmadan bu seçimi tamamlayacağımıza inanıyoruz.”

Açıklamaların ardından basın mensupları AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’ndan ayrıldı.