CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, resmi tören sonrasında alternatif bir tören düzenlerken, tören sonrasında bir vatandaş ile CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli arasında, törende neden ses sistemi kullanılmadığı ile ilgili diyalog yaşandı. CHP Keşan İlçe Teşkilatı tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen alternatif tören; resmi kutlama töreninin ardından başladı. Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve partililerin katıldığı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GELECEĞİNE İPOTEK KONULAMAZ”

Çelenk sunumunun ardından, CHP Keşan İlçe yönetimi adına, CHP Keşan İlçe Gençlik Kolu yönetiminden Emine Ceren Çayır tarafından yapılan açıklamada, 98 yıl önce; Demokrasiye, laikliğe, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inancın temellerinin Samsun’da başlatıldığını dile getiren Çayır, “Cumhuriyetin kurucusu, tam bağımsızlığın öncüsü, büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı ilk adım, hem bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı, hem de modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına giden sürecin başlangıcı olmuştur. Başlatılan bu ulusal kurtuluş savaşı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından zaferle sonuçlandırılarak, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine ‘DUR’ denilmiştir. Cumhuriyeti kuran ve sonrasında çok partili demokratik sistemi ülkemize armağan eden Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin getirildiği bu son noktada, ama kazanımlarımızdan uzaklaştırılarak, ülkemizi iç ve dış emperyalist unsurlara teslim edildiği, bağımlı hale getirildiği ve bireyin tüm özgürlüklerinden kopartıldığı gerçeğinin farkındadır. Cumhuriyetin kazanımlarının yok edilme süreci gençlerimizi de hedeflemektedir. 19 Mayıs 1919 tarihinin gençlikten kopartılmaya çalışılması, Atamızın emanet ettiği tam bağımsız ve anti-emperyalist ruhun da yok edilmesi anlamını taşımaktadır. Kimliksiz, apolitik ve kendi toplumuna yabancı bir gençlik yaratılmaya çalışılarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ipotek konulamaz. Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Örgütü olarak, cumhuriyetimizin kazanımlarının yok edildiği, bireyin özgürlüklerinin kısıtlandığı, birlik ve beraberliğimizin tartışılır hale geldiği günümüzde, görev ve sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919’da Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlem, tüm Kuvayı Milliye kahramanlarını şükranla anıyor, tüm halkımızın ve milletimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi.

Konuşmanın gerçekleştirilmesinden sonra, ses sistemi olmadığı için konuşmayı duyamadığından şikayetçi olan bir vatandaş Gümülcineli’ye tepki gösterdi. Vatandaş ile Gümülcineli’nin sohbet etmesinin ardından program sonlandırıldı.