** Aladdin Öztürk, CHP İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işten çıkarılması ile ilgili de “Emek mücadelesinin içinden gelen biri ve yönetici olarak bu tür olayı tasvip etmem mümkün değil. Bu konu da ilgili toplantılarda konuşulacaktır.” dedi.

NEŞE TOSUN

30 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP’den Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Aladdin Öztürk, CHP Keşan İlçe Yönetimi’nde yaşanan istifalar ve CHP İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işten çıkarılmasıyla ilgili kısa bir görüş belirtti.

Öztürk, açıklamasında şunları ifade etti:

“Keşan İlçe örgütü, CHP’li Keşan üyeleri tarafından seçimle göreve getirilmiş, partimizin burada temsil yetkisine sahip yetkili bir örgütümüzdür.

Keşan’da yaşanan son gelişmelere ilişkin olarak uygulanacak olan yöntem, partimizin farklı, farklı üyelerinin kişisel değerlendirmelerini örgüt içi toplantı ve değerlendirmeler yapılmadan basın yoluyla kamuoyuna dönük olarak kişisel düşüncelerini bu şekilde paylaşmaları doğru olmadığı gibi, parti disiplinine de uygun değildir.

Hele hele atanmışların Tüzük ve Yönetmeliklerde tanımlanan parti organlarının kararına uymama, seçilmiş organları tanımama, alınan kararlara ve seçilmiş organlara yönelik her fırsatta güvensizlik belirtme, partimizde zaaflar yaratacaktır.

Bu bağlamda; İlçe Yönetimi’nden beklenen, en kısa zamanda, en geniş haliyle partimizin çalışma organlarını harekete geçirerek geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirip eleştiri ve özeleştiri temelinde sorunları değerlendirip, çıkacak sonuçları kamuoyuna basın yoluyla paylaşmaktır.

Parti disiplini ve parti kültürünün böyle olması gerektiği inancındayım.”

Aladdin Öztürk, CHP İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işten çıkarılması ile ilgili de “Emek mücadelesinin içinden gelen biri ve yönetici olarak bu tür olayı tasvip etmem mümkün değil. Bu konu da ilgili toplantılarda konuşulacaktır.” dedi.