** İlçe Yönetiminin acilen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapılması yönünde karar alması gerektiğini belirten Yalı, “Bu toplantıda herkes eteğindeki taşları döksün, tartışalım, karışalım, bu karışıklık da orada kalsın ve önümüze bakalım.” dedi.

 

NEŞE TOSUN

 

30 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP’den Keşan Belediye Başkan Aday Adayı olan Şenol Yalı, 19 Nisan 2014 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, CHP Keşan İlçe Yönetimi’nde yaşanan istifalar ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın “Bu yönetim derhal istifa etmeli” şeklindeki söylemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

CHP’liler arasında yaşanan gelişmeler hakkında görüşünü istediğimiz Yalı, CHP İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işine son verilmesi konusunda ise, “Bu, bardağı taşıran son damla oldu.” dedi.

ACİLEN İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILMALI

CHP’liler arasında yaşanan 30 Mart Yerel Seçimi öncesi ve sonrasında gözlemlediği gelişmelerle ilgili olarak Şenol Yalı, “Acilen İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapılması gerektiğini düşünüyorum.” diyerek, şöyle devam etti:

“Geçirdiğimiz yerel seçim sürecinin sonrasında CHP İlçe Yönetimi’nden 5 arkadaşımızın istifa olayı yaşandı. İstifa eden arkadaşlarımızla görüşmelerimiz, sohbetimiz oldu. Bu arada partililer olarak da hem ilçe ölçekli hem de Genel Merkez’de bir takım değerlendirmeler yapılıyor. Kamuoyunda da İlçe Yönetimi’nde yaşanan istifalar yalnızca ilçe sekreteri arkadaşımızın işten çıkarılmasına bağlanıyor. Bu her ne kadar öyle gözükse de aslında 15 Temmuz sürecinden bu yana İlçe Yönetimi’nin aldığı bir takım kararlar neticesinde birikerek gelmiş bir olaydır. Bu istifalar seçim öncesi yapılmamış ancak Canan arkadaşımızın işten çıkarılması ile de bardağı taşıran son damla olarak patlak vermiştir. Sonuç olarak da yaşanan istifalarla beraber, istifa eden arkadaşların yerine yedekleri gelmiş ve İlçe Yönetimi görevine devam etmektedir.”

İNSANLARIN ‘MAVİ’Cİ ‘SARI’CI DİYE AYRILMASI YANLIŞ

Kendi adına İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işten çıkarılmasını doğru bulmadığını da dile getiren Yalı, “Nasıl bir yıl önce 10 tane Belediye çalışanımız işten çıkarıldığında, ki bunların çoğu Gençlik Kollarında çalışmış, parti tabanından gelmiş insanlardı ve bunun yanlış bir davranış olduğunu anlattıysak, bu da aynı derecede yanlış bir uygulama. İnsanların ‘mavi’ci, ‘sarı’cı diye ayrılıp İlçe Yönetimi ile Belediye arasındaki çekişmelerden dolayı işlerine son verilmesi ya da işyerlerinin değiştirilmesini doğru ve uygun bulmuyorum. Sonuçta hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Hele hele, verdiği alın terinin karşılığında geçimini sağlayan insanların ekmeği ile oynanması son derece yanlış.” şeklinde konuştu.

HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKMELİ

Yaşanan bu gelişmelerle ilgili Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın “Bu yönetim derhal istifa etmeli” şeklinde açıklamasını hatırlatan Şenol Yalı, “Bence İlçe Yönetimi acilen bir karar alıp, İlçe Danışma Kurulu Toplantısı düzenlemeli. Bu toplantıda hem yerel seçimde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, başarılı mı yoksa başarısız mı olunduğunun gözden geçirilmesi, seçim öncesi alınan kararlar ve gelişen sürecin tartışılması gerekir. Bu toplantıya da daha önce İlçe Yönetiminde görev yapmış büyüklerimiz, mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız, istifa eden arkadaşlarımız, Belediye Başkanımız ve Belediye Başkanlığına aday adayı olan arkadaşlarımız yani bizler katılmalıyız. Gerçekleştirilecek bu toplantıda, herkes eteğindeki taşları dökmeli, kim ne biliyor, neyi hatalı görüyorsa söylemeli, tartışmalı, karışmalı ve yine bütün karışıklığı bu toplantıda noktalayarak önümüze bakmalıyız. Çünkü önümüzde 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ve ben bu seçimi çok önemli bir seçim olarak görüyorum. Orada artık adaylar yavaş yavaş belli olacak ama bence; cumhuriyet kazanımlarıyla cumhuriyetin ana unsurlarıyla sorunlu olan bir kişinin cumhurbaşkanlığına aday olacağını düşündüğümüzde bizi yerel seçimlerden çok daha önemli bir seçim sürecinin beklediğine ve çok vakit geçirmeden parti içindeki bu hesaplaşmaları bir an önce çözerek bu işe odaklanmamız gerektiğine inanıyorum.” dedi

YENİ YÖNETİM OLUŞTURULMASI ZAMAN KAYBI YAŞATACAK

Parti içi kavganın devam etmesi ve yeni yönetim oluşturulmasının şu an için kayıp olacağını öne süren Yalı, şunları ifade etti:

“Tüzüğe baktığımızda, istifa etmeleri durumunda 5 kişiden oluşan bir kayyum yönetim oluşacak. Kayyum yönetimin 30 gün içerisinde tekrar seçim yapması gerekir. Seçimi de mevcut delegelerle yine bir ilçe kongresi yapacağız derken, bu 3 aylık süreyi çok faydalı değerlendiremeyeceğimizi düşünüyorum. Ben bu noktada, daha önce görev yapmış büyüklerimiz, ağabeylerimizle de görüştüm. Bu işte yine onlara çok büyük bir görev düştüğüne inanıyorum. Az önce bahsettiğim bir grupla, program dahilinde İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapılmalı ve onları bu noktada göreve davet ediyorum. Bu ne kadar çabuk yapılırsa o kadar ilerisi için faydalı olur. Herkesin kafasında bir takım sorunları olabilir. Ben de o toplantıya katılıp, İlçe Yönetimi’nden kafamdaki soruların cevabını almak istiyorum. Parti içi çekişmelerin çözümü yeni bir kongredir ancak Genel Merkez’in seçim takvimine göre bu sonbahar aylarına sarkacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek en azından parti içi çekişmeleri oraya erteleyelim, öteleyelim. Bu seçime; ‘mavi’ciler, ‘sarı’cılar bir tarafta değil, mavi ve sarıyı karıştırdığımızda oluşan ‘yeşil’ bir renkle gidelim. Bu seçimi birlikte, ele ele götürmemiz lazım. Aksi halde cumhurbaşkanlığı seçimine bu kavga ve gürültü ile gidersek, gelecek nesillerin soracağı sorulara verecek cevabımız olmaz. Bu anlamda da mevcut yönetimin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü yeni gelecek yönetim için seçim yapılması bize zaman kaybettirecektir. Herkesin sorumlu bir şekilde davranması gerekir.”