30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Yerel Yönetim Seçimi’nde Keşan’dan Edirne İl Genel Meclisi’ne seçilen Cumhuriyet Halk Partili üyeler, dün gazetemizi ziyaret ederek, seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Edirne İl Genel Meclisi üyeleri Abdülaziz Çıkıkçı, Erdinç Can ve Mehmet Ali Yetim, Genel Yayın Yönetmenimiz Cengizhan Aktan ile bir süre sohbet ederek, hem seçmenlere hem de diğer partilerin adaylarına, gösterdikleri olgunluk nedeniyle teşekkür etti.

CHP’li üyeler adına konuşan Çıkıkçı, şunları söyledi:

“Önümüzdeki hafta salı veya çarşamba günü meclis toplantılarımız başlayacak. Bu nedenle basından başlayarak, seçmenlerimize ve partililerimize nezaket ziyaretlerinde bulunuyoruz.

Seçim süreci içerisinde gerek Edirne’nin tümünde gerekse Keşan bölgesinde bu bölgenin insanlarına yakışır tarzda bir süreci hep beraber yaşadık. Bu bölgenin insanının ne kadar demokrat kafa yapısına sahip olduğunu, ne kadar seçim kültürü yüksek olduğunu hep beraber yaşadık. Köylerde, mahallelerde her tarafta diğer siyasi parti adaylarının bize karşı nahoş davranışlar içinde olmadıklarına tanık olduk. Bizler de onlar için kötü sözler sarfetmedik. Gayet demokratik ve seçmenin de talep ettiği tarzda bir mücadele gerçekleştirdik. Bunun sonucunda da sayısı 5 olan İl Genel Meclisi’nden üçünü Cumhuriyet Halk Partisi, ikisini de Adalet ve Kalkınma Partisi kazanmış oldu. Edirne genelinde 28 İl Genel Meclisi Üyesi mevcut. Bunların 17 tanesini Cumhuriyet Halk Partisi, 3 tanesini Milliyetçi Hareket Partisi, 8 tanesini de Adalet ve Kalkınma Partisi çıkarmış oldu. Geçen dönem de bizim çıkardığımız sayı 17 idi. Daha sonra Demokratik Sol Parti’den seçilen bir arkadaşımızın katılımıyla 18 olmuştu. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çıkarıdğı sayı da bu seviyedeydi, MHP’den katılan bir arkadaşımızın onlara katılımıyla sayıyı 10’a tamamlamıştı. Bizde şimdi bir eksik var, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde de geçen döneme göre bir eksik var.

Gönül isterdi ki sayımızı artırıp 20-21 üye çıkaralım ama olmadı. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Eksikler, ihtiyaçlar neredeyse bunları tamamlamaya çalışacağız. Bu önümüzdeki görev süresi içerisinde de Keşan’da, Edirne bölgesinde nereye hakkaniyetli bir yatırım yapılacaksa, umuyorum diğer arkadaşlarla beraber karar verip Edirne ve Keşan için görev yapacağız. Bundan önce böyle oldu, bundan sonra da böyle olur diye kanaatim var. Çünkü bundan önceki beş yıllık süre içerisinde alınan kararların neredeyse %95’i oybirliğiyle alındı. Bundan sonra da öyle olur diye hissediyorum. Çünkü seçilen arkadaşlarımız hangi partiden olursa olsun siyasetle en ön safta mücadele eden arkadaşlarımız olduğu için onları yakından tanıyoruz, onlar da bizi tanıyor, bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Mecliste ağırlık Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğu için, bazı organlar CHP tarafından doldurulacak. Örneğin çok aktif ve icracı bir görev olan il encümeninde sayı 5’ten 3’e düştü bu dönemde 3 encümen üyesi CHP’den olacak. Meclis divan heyeti ve meclis başkanı yine aynı şekilde CHP’den olacak. Yerel parlamento diye adlandırılan mecliste, CHP iktidarı 5 yıl daha devam edecek.

Bu seçim süreci içinde bizlere sıkıntı yaşatmayan, bölgemize yakışır tarzda davranan bütün partililerimize, halkımıza teşekkürlerimizi iletiyor, saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.

“KÖYE DÖNÜŞEN

BELDELERDE

SIKINTI OLMAZ”

Abdülaziz Çıkıkçı, belde iken 30 Mart’tan itibaren köy statüsüne dönüşen Çamlıca ve Mecidiye’yle ilgili olarak ne düşündüğünü sormamız üzerine ise, “Bu iki beldemizin köye dönüşmesi, önümüzdeki 5 yıllık süreçte, diğer köylerimize göre biraz farklı statüler getirecek. Örneğin bu beldelerimizde kişi başına İller Bankası’ndan gelen bir miktar para var, o para bu dönem de gelecek. Eğer borçları varsa, bu para borçlarını kapatmak için kullanılacak. Esasında 5 yıl sonra, diğer köylerin durumuna gelecek. Personelleri mağdur edilmeyip değişik kurumlara dağıtılacak. Araçların işe yarar olanları muhtarlıklara bırakılacak. Tabii muhtarlıklara bırakmak da tek başına yeterli değil, çünkü onların bütçeleriyle de alakalı bir konu. Böyle bir bütçesi olan köylerimizse bunlar, bir sıkıntı olmayacak ancak böyle bir bütçeleri olmadığı takdirde yine Özel İdare vasıtasıyla yapılacak. Geçiş sürecinin sıkıntısı dışında önemli bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte de bize düşen ne görev varsa, yeni seçilen muhtarlarımızla birlikte çözmeye çalışacağız.” dedi.