GİZEM GÖRÜR

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Edirne Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, dün saat 14.00’te CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Kadın Kolları ve partililer katıldı. Basın açıklamasına eş zamanlı olarak İl Genel Meclisi toplantısı olması sebebi ile İl Genel Meclis Üyeleri katılamadı. Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, şunları söyledi: “Sayın Milletvekillerim, değerli parti üyelerim. Değerli milletvekillerim gerek yerel gerek genel gündem ile ilgili ilçe örgütlerimizi sık sık ziyaret ediyorlar. Kendilerine bu konuda teşekkürlerimi sunmak isterim.  Keşke bütün milletvekillerimiz CHP milletvekillerimiz kadar gündemi takip edip bölgemizin sorunlarını bu kadar dikkate alıp takipçileri olsa. İl genel meclisi üyesi arkadaşlarımız da şu an toplantıları olması sebebi ile aramızda olamadı. Kendilerinin selamlarını da sizlere iletiyorum.”

TÜRKİYE’NİN BİR AN ÖNCE KURULUŞ AYARLARINA DÖNMESİ GEREKİYOR

Gaytancıoğlu, Türkiye’nin gerçek gündeminin işsizlik, eğitim ve terör olması gerektiğini hatırlatarak, açıklamasına şöyle başladı:  Gaytancıoğlu: “Sayın İlçe Başkanım, Sayın Milletvekilim, aramızda toplantı sebebi ile bulunamayan İl Genel Meclis Üyelerim, İlçe Yönetimim, parti üyelerim ve basınımızın değerli emekçileri ve değerli Kadın Kollarım. Bugün gündemi değerlendirmek üzere Keşan’da iki vekil bir araya geldik. Her zaman bir arada olma imkanı bulamıyoruz. Gücümüzü dağıtarak birlikte çalışıyoruz. Sayın Müezzinoğlu’nun bir demecini okudum. Biz vekillerden daha çok bölgeye geldiğini söylemiş. Bu dört sene önce vermiş olduğu bir demeçtir. Kendilerindeki mental yorgunluk artık çöküşe doğru geldiği için artık ne demeç verdiklerini unutuyorlar, şaşırıyorlar. Dört sene önceki demeci bir daha vermenin bir alemi yok. Kimin ne kadar bölgeyi gezdiği ortadadır. Onların neler ile uğraştığını da herkes biliyor. Onlar Türkiye gündeminden koptular. Türkiye’nin gündeminde işsizlik var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük işsizlik rakamları açıklanıyor. Bunlarla uğraşmıyorlar. Müftülerin nikah kıymasıyla uğraşıyorlar. Gündemde bu mu vardır? Terör vardır. Daha dün dört şehit verdik. Hani tek adam rejimi gerçekleşince terör bitecekti? Dış politika açısından bir an önce Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu yola dönülmelidir. Neden CHP sürekli ‘Türkiye’nin bir an önce kuruluş ayarlarına dönmesi gerekiyor.’ diyor?”

TÜRKİYE TEK ADAM REJİMİ İLE YÖNETİLİYOR

Dış politikanın, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ şeklinde olması gerektiğini söyleyen Gaytancıoğlu,

“Dış politikada yurtta barış, dünyada barış vardır. Ama siz yüz yıllık Kürt Devleti kurmak rüyasına yardım ederseniz, bu yangına su dökmek yerine körüklerseniz onların rüyasını gerçekleştirmiş olursunuz. Türkiye’nin sorunu tarımdır. Eğitimdir. Terördür. Türkiye’de her 5 kişiden birisi çiftçidir. Bakın Türkiye saman ithalatı yapıyor. Ekonomi bakanı olarak çıkıp derseniz ki ‘Evet yem maliyetler içinde %60. Biz çok yem hammaddesi ithal ediyoruz, zaman zaman gümrük vergilerini düşürüyoruz.” Hala ithalatı savunan politikalar konuşuluyor. Neden besiciye destek vereceğiz diye konuşmuyorsunuz? Mehmet Şimşek iki gün önce çıkıp dedi ki, ‘Motorlu taşıtlar vergisine %40 zam yaptık ama 2018’den sonra alınan araçlar için geçerli bu zamlar.’ 10 dakika sonra çıkıp diyor ki ‘ben hata yapmışım.’ Sen ekonomiden sorumlu bir bakansın. Siz bunları bakanlar kurulunda konuşmuyor musunuz? 30 katrilyon liralık bir kaynak alıyorsunuz? Kaynağın nelerden oluştuğunu bilmiyor musunuz? Böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Bu kararlar nasıl alınıyor biz çok iyi biliyoruz. Bu kararlar sarayda yazılıyor, bunların önüne getiriliyor, bunlar da onaylıyor. Türkiye tek adam rejimi ile yönetiliyor.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BİR BETON ÇÖPLÜĞÜNE DÖNMÜŞTÜR

Gaytancıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Biz bunları Enez’de söyledik. Sevgili AK Partili il genel meclisi üyeleri kalktı, ‘Vay efendim siyaset yapıyorsunuz.’ dedi. Ne yapacağız arkadaşlar? Türkiye’ye 30 katrilyonluk bir vergi dayatılıyor, ben bunu söylemeyecek miyim? Kaldı ki 2017 Enez yılı ilan edilmiş, Erdin Bircan Milletvekili arkadaşım bir kaza geçirdiği için gelemedi. Ama AK Parti Milletvekili’nin gelmemesi lükstür. Enez bizim önemli bir ilçemizdir. Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı ise ‘Benim haberim yoktu.’ diyor. Toplantıya 28 il genel meclis üyesi geliyor. Bizim Ankara’dan haberimiz oluyor. Belediye başkanının haberi yok. Böyle ciddiyetsiz bir şekilde ülkeyi yönetiyorlar. Kendi atadıkları belediye başkanlarını değiştirmeye çalışıyorlar. Ama belediye başkanları istifa etmiyor. Böyle bir ciddiyetsizlik söz konusudur. Türkiye’nin gerçek gündemi esnaftır. Esnaf Bağkur primini ödüyor, vergisini ödüyor. Ama iş yapamıyor. Türkiye bir beton çöplüğüne dönmüştür. AVM çöplüğüne dönmüştür. Reelde büyük sıkıntılar vardır. İnsanlarımız borçludur. Ödenemeyen kredi kartları, ödenemeyen tüketici kredisi artık o kadar fazladır ki, 600 katrilyona yaklaşmıştır. Teslim aldıklarında 20 30 milyar lira idi. İç borcu 200 milyar dolardan, 900 milyar dolara çıkardılar. Çiftçi borçlu, öğretmen borçlu, işçi borçlu, halk borçlu. Türkiye’nin gündemi budur. Ama iktidar sanal gündemlerle uğraşıyor.”

EY ALMANYA, EY AMERİKA DERSENİZ BUNU SİZİN ÇOCUKLARINIZDAN ÇIKARIRLAR

Dış politikalar ile alakalı olarak, üniversite öğrencilerinin Erasmus yolu ile yurt dışına çıkmak için vize alamadığını ifade eden Gaytancıoğlu, “Eğitim sistemini kendine göre dizayn etmeye çalışıyor. 81 ilin milli eğitim müdürleri İstanbul’da toplantı yapıyor, TEOG’u övüyor. Bir kişi çıkıp bu iyi değil diyor. Sonra TEOG’tan vazgeçiliyor. Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını sattınız. Şimdi ekonomiyi döndüremiyorsunuz. Şimdi insanları vergi kıskacına soktunuz. Üretmeyen bir ekonomi, kendi kendini yenilemeyen bir ekonomi, işsizlik en yüksek seviyede. Dış dünyada da itibarı olmayan bir Türkiye. Eskiden Erasmus sınavı gibi tüm dünyanın kabul ettiği bir sınavda üniversitelere kontenjanlar verilirdi. Bu sınavı kazanıp belgesini gösteren öğrenci vize alırdı. Şimdi öğrencilerimize vize verilmiyor. Çünkü siz Ey Almanya, ey Amerika derseniz bunu sizin çocuklarınızdan çıkarırlar. Bu yüzden siyaseti doğru yapmak lazım. AK Parti artık ülke gündeminden çıkmıştır. Hiçbir şekilde artık Türkiye’ye güven vermemektedir. Artık ülkeyi yönetememektedir. Sanal gündemlerle Türkiye’yi bir yere kadar yönetebilirsiniz. Gerçek gündem işsizliktir. Yoksulluktur. Ekonomik sıkıntılardır. Dış politika yetersizlikleri ve terördür.” dedi.

AK PARTİ’NİN ARTIK GERÇEK TÜRKİYE GÜNDEMİNİ GÖRMESİNİ İSTİYORUM

AK Parti’nin artık gerçek Türkiye gündemini görmesi gerektiğine vurgu yapan Gaytancıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Bütün okulları kapatalım, herkes imam hatip lisesine gitsin. Böyle bir şey var mıdır? İlerde kim bilim adamı olabilir diye yarışma yapılıyor. Türkiye sonuncu oluyor. Eğitime bu kadar mı önem verilmez. Ama siz eğitim sistemini baştan sona düzenlemeye kalkarsanız, yandaşlarınızı bir yerlere getirmeye kalkarsanız, sözleşmeli öğretmeni kaldırıyorum, ücretli öğretmen derseniz, böyle olur. Bir öğretmen adayına sınavda hangi partiye oy verdiğini soramazsın. ‘Reis kimdir?’ diye soramazsın. Bana sorsalar Temel Reis derim. Ama geleceğini buradan kazanmak zorunda olan bir öğretmenin cevabını takdir edersiniz. Artık toplumu kamplaştırmaktan uzak durulmasını istiyoruz. Tarikatlarla o kadar iç içe girilmiş ki, devletin kademelerini artık yönetemiyorlar. Bu kadar Cumhuriyet düşmanlığı olur mu arkadaşlar? AK Parti’nin artık gerçek Türkiye gündemini görmesini istiyorum.”

TBMM’DE MUHALEFET YAPMAMIZ ENGELLENSE DE SOKAKLAR BİZİMDİR

Gaytancıoğlu, CHP olarak herhangi bir erken ya da genel seçime hazırlıklı olunduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “CHP olarak biz ciddi ve etkili bir muhalefet yapıyoruz. Her ne kadar TBMM’de muhalefet yapmamız engellense de sokaklar bizimdir. CHP yapılacak erken seçime de, genel seçime de her türlü hazırdır. Çalışmalarını da buna göre hazırlamıştır. CHP’de şu an bir demokrasi şöleni yaşanmaktadır. Partimiz yenilenecek ve önümüze bakmaya devam edeceğiz.”

BU ÖĞRETMENİMİZ CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET EDENLER GİBİ BİR CEZAYA ÇARPTIRILACAK MI?

Keşan’da Atatürk’e hakaret ettiği iddia edilen bir öğretmenin olduğunu ve bununla ilgili sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili bir soruya ise Gaytancıoğlu şöyle cevap vererek açıklamasını tamamladı:

“Daha dün Keşan’da bir öğretmen, sanal ortamda Atatürk’e hakaret etti. Bu öğretmenin akıbetinin ne olacağını çok yakından takip edeceğiz. Aynen Cumhurbaşkanı’na hakaret edenler gibi bir cezaya çarptırılacak mı? Görevinden alınacak mı? Görevinden uzaklaştırılacak mı? Türkiye Cumhuriyeti’nde Atatürk’ün nimetlerinden yararlanan bir öğretmenin, Atatürk’e saygı duyması lazım. Cumhuriyet’e saygı duyması lazım. ‘Ben ne sayesinde öğretmen oldum?’ diyebilmesi lazım. Ben Cumhuriyet sayesinde üniversiteye gidip milletvekili olabildim. Bu öğretmen de Cumhuriyet sayesinde öğretmen oldu.”

BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFALARI BAŞLADI

Okan Gaytancıoğlu’ndan sonra söz alan Erdin Bircan ise açıklamasına AK Parti’de başlayan belediye başkanı istifaları ile başlayarak, şunları söyledi: “AKP’de Cumhurbaşkanı istiyor diye belediye başkanlarının istifaları başladı, devam da edeceği ortada. Yıllarca FETÖ ile iş tutanlar, ne istedilerse verenler, kendi suçlarını unutup, belediye başkanları üzerinden “Bakın siyasi ayağı temizledik” diyecekler. Hani siyasi ayağı yoktu FETÖ’nün. Kadir Topbaş neden istifa etmiştir. İstifa etmesinin sebebi açıklanmadan bir belediye başkanı neden istifa eder? Diğer belediye başkanları neden istifa edecekler? Halkın oyu ile gelmiş Başbakanı, Belediye Başkanlarını istifa ettirmek hangi demokrasilerde var? AKP’nin son çırpınışları bunlar, Gemi batıyor, Cumhurbaşkanı ve yakın çevresi kendilerini kurtarmaya çalışıyor.”   

KHK’LAR İLE ÜLKEYİ YÖNETMEYE ÇALIŞAN BİR İKTİDAR VAR

Bircan, Olağan Üstü Hal ile ülkeyi yönetmeye çalışan bir iktidarın olduğunu ifade ederek,“Olağanüstü halle KHK’lar ile ülkeyi yönetmeye çalışan bir iktidar var. Yönetmeyi beceremediği için OHAL’i kaldıramıyor. İnsanların Anayasal haklarını yok sayıyor. KHK’lar ile Meclisi yok sayıyor. Bu Meclis Kurtuluş savaşını vermiş, darbeye de direnmiş Gazi Meclis’tir. KHK’Lar ile Meclis’i yok saymak bu ülkenin değerlerini yok saymaktır. Saçma sapan düzenlemeleri KHK’lar ile geçiren AKP, ülkeyi günden güne kaosa sürüklüyor. Meclis’te geçiremedikleri örneğin ‘Belediyelere kayyum’ olarak bilinen maddeleri KHK ile çıkartıyorlar. Kadın programları bile KHK ile yasaklanıyor. KHK ile atılıp geri dönen İstanbul, İzmir ve Ankara’daki üniversite hocalarına geri dönüş hallerinde bu üç şehiri yasaklayan KHK bile çıkardılar. İş barışına aykırı, anayasaya aykırı ne kadar madde varsa KHK ile çıkarıyorlar. Her hafta mazota, benzine, otogaza zam geliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıkladığı motorlu taşıtlar vergisine yüzde 40 zammı tartışılıyor. Öncelikle savunma sanayisi için kaynak yaratmak için bu zammı yapmak zorundayız diyen hükümete hemen hatırlatalım, 3 tane saray yaptıran Cumhurbaşkanının harcamalarını kısın sadece savunma sanayisi değil ülkedeki ihtiyaç duyulan tüm sektörlere kaynak yaratırsınız. Kaçak sarayın sadece temizlik masrafı yıllık 2 milyon TL. Diğer giderleri, İstanbul ve Marmaris’te yapılan yeni sarayları, örtülü ödeneği saymıyorum bile. Şimdi gelen tepkiler üzerine motorlu taşıtlar vergisi zammı indirme tiyatrosu da yine bunların şark kurnazlığıdır. Cumhurbaşkanından izin almadan tuvalete gidemeyen bakanlar, yüzde 40

SİGARA KAĞIDINA ÖTV KONULARAK ÇÖZÜM BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR

Bircan, açıklamasına şöyle devam etti:“Kaçak tütünü, sigarayı önleyemeyen hükümet, sigara kağıdına ÖTV koyarak çözüm bulmaya çalışıyor. Aciz hükümet, meyveli gazoza bile yüzde 25 ÖTV koyuyor. Telefonlardaki internetin ÖTV’sini yüzde 5’ten 7,5’a çıkarıyor. Naci Ağbal’ın açıkladığı zamlarda çok tartışılması gereken noktalardan biri tüm çalışanları ilgilendiriyor. Son 4 ayda tüm çalışanlardan yapılan gelir vergisi kesintisi yüzde 3 artırıldı. Yani 2018’in Eylül-Ekim Kasım-Aralık aylarında memurumuz, bordrolu çalışanlarımız yüzde 3 eksik maaş alacaklar, zaten hükümet 6 ay için memura yüzde 3 zam veriyordu onu da bu yeni zamlarla geri alıyor.”

HÜKÜMET İSRAF ETTİĞİ PARALAR YÜZÜNDEN EKONOMİYİ DÖNDÜREMEYECEK NOKTAYA GELDİ

Hükümetin israf ettiği paralar yüzünden ülke ekonomisinin artık dönmediğini ifade eden Bircan, şunları söyledi: “Hükümet israf ettiği paralar yüzünden ekonomiyi döndüremeyecek noktaya geldi, şimdi yurttaşlarımızın altınlarına göz dikti. Yurttaşlarımızın evde tuttukları altınları Ziraat Bankasına getirin, faiz verelim diyorlar. Tüm kaynakları har vurup, harman savurdukları için bütçenin açıklarını yine vatandaşın sırtına yüklüyorlar. Motorlu taşıtlar vergisi ile birlikte açıklanan Orta Vadeli Plan da yeterince konuşulmuyor. Çok büyük sorunlar içeriyor bu plan. Eğitimi tamamen özelleştirmek gibi bir amacı var AKP’nin. Bunu da saklamıyorlar. Orta Vadeli Plan ile özel okul teşvik sistemi geliştirilecek, eğitimde özel sektörün payını arttırıcı tedbirler alınarak, özel okul oranı yükseltilecek ifadeleri var. Zaten TEOG kalktı, kalkmadı tartışmaları ile tüm öğrencileri ve velileri bir kaosun içine sokan hükümet, şimdi eğitimi tamamen bitirmek için çaba harcıyor.”

AKP KENDİ GETİRDİĞİ SİSTEMİ AYNI GÜN İPTAL ETTİ

Erdin Bircan, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Yeri gelmişken TEOG için Cumhurbaşkanı ben karşıyım dedi, AKP kendi getirdiği sistemi aynı gün iptal etti. Sonra yine sınav koydu. Demokrasiler, çağdaş ülkeler böyle yönetilmez. Bir planı vardır. Cumhurbaşkanının torunu bir sabah “Dede başkent Rize olsun” dese başkenti mi değiştireceğiz?

TEOG tartışmalarından hemen önce ise Atatürksüz müfredatı getirdiler. Gerici bir müfredat yaparak öğrencilerin çağdaş bilgilere ulaşmasını engellemeye çalışan AKP’dir.

Çiftçimiz ise üretiyor ama kazanamıyor.

Esnaf desen siftah yapamıyor, hükümetin veriyoruz dediği teşviklerden de yararlanamıyor.

Merak etmeyin AKP gidicidir. Gidici olduğu için kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ile uğraşmaktadır. Onun çağdaş Türkiye’sini yok etmeye çalışmaktadır.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ