CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)’nin 91’inci Kuruluş Yılı, CHP Keşan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen program ile dün kutlandı. Saat 09.30 sıralarında CHP Keşan İlçe Başkanlığı binasında toplanan partililer, daha sonra hep birlikte yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. İlçe Yönetim Kurulu üyesi Sebahattin Akçay’ın sunuculuğunu yaptığı törene, Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik ve Cengizhan Aktan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri, Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri ve partililer katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından, CHP Keşan İlçe Eğitim Sekreteri Azize Top günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

6 OK PARTİMİZİN İLKELERİNİ SİMGELEMEKTEDİR

CHP’nin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, 9 Eylül 1923 tarihinde, “Halk Fırkası” adıyla kurulduğunu bildirerek sözlerine başlayan Top, 1927 yılında, “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik”in, CHP tarafından 4 temel ilke olarak benimsendiğini vurgulayarak, 1935 yılında ‘Devrimcilik’ ve ‘Devletçilik’ ilkeleri de eklenerek partinin ilkeleri altıya çıkartılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok da bu ilkeleri simgelemektedir. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin yaşadığı modernleşme sürecinin yansımaları olarak ortaya çıkan göç, kentleşme, sanayileşme gibi dinamikler çerçevesinde toplumsal sınıfların olgunlaşmasıyla birlikte CHP sola açılarak, kendisini siyaset yelpazesinde ‘Ortanın solunda konumlandırmıştır. 1970’li yıllarda, ideolojisini ‘Demokratik Sol’ kavramıyla tanımlayan CHP, önerdiği sosyal reformlarla ‘Düzen değişikliğini hedeflemiştir. Çağdaş, sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan ‘Özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme’ kavramları içinde bulunduğumuz dönemde, CHP’nin Türkiye’de kurumsallaştırmaya çalıştığı ve programlarında önemle vurguladığı başlıca ilkeler arasında yer almaktadır” dedi.

EMPARYALİST DÜZENİN YIKAMADIĞI TEK KALEYİZ

Sözlerinin devamında, CHP’nin, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Özgürlük ve bağımsızlık, benim karakterimdir.” ve İnönü’nün “Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır.” hareketiyle Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olduğunu ifade eden Azize Top, şunları söyledi; “Emperyalist düzenin ve sömürge zihniyetinin yıkamadığı tek kale ülkemizde yaşanan yoğun karalama faaliyetlerine rağmen, mücadelemize devam etmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir zaman sistemin ve emperyalist güçlerin maşası olmamıştır ve olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak Türkiye’nin aydınlık gelecek hedefi ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partimizin 9 Eylül Kuruluş Yıldönümü’nü kutlar, CHP iktidarında halkımızın da layık olduğu bir yaşam sunmak için mücadelemizi tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi belirtiriz.”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Top’un yaptığı konuşmanın ardından sona erdi. Törene katılanlar buradan yine hep birlikte CHP Keşan İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen programa katıldı.

GÜMÜLCİNELİ: HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPACAĞIZ

Burada bir konuşma yapan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, programa katılan tüm partililere teşekkür ederek, şunları söyledi; “5-6 Eylül 2014 tarihinde yapılan kurultayımızda 2 genel başkan adayı ve Parti Meclisi adaylarının yarıştığı bir süreç yaşadık. Tüm delegasyonun, hiçbir dayatmaya maruz kalmadığı ve özgür iradelerini kullanarak parti tabanının ve kamuoyunun verdiği mesaj doğrultusunda, daha dinamik ve üretken bir örgüt ağırlıklı, tüm kesimleri temsil edecek parti yönetiminin oluştuğunu görmekteyiz. Kurultayımızda, iç çekişmelerin yeterince tartışılarak, gerekli mesajların verildiği düşüncesindeyim. Bundan sonra biz yöneticilere ve partililerimize düşen görev, sahada daha çok çalışmak ve 2015 yılı Haziran ayında yapılacak genel seçime en iyi şekilde hazırlanmaktır. Ben inanıyorum ki hepimiz üzerimize düzen görevi layıkıyla yağacağız. Bu duygularla, yeniden seçilen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Parti Meclisi’ne seçilen yöneticilerimizi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 91’inci kuruluş yıldönümünü yönetim adına kutlar, tüm kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.