Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi dün toplanarak, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan gelen belediye başkan adaylarını onayladı. Dün akşam, gazetemizin baskıya girdiği saatlerde Parti Meclisi toplantısı devam ederken, gayrıresmi bilgilere göre, Keşan Belediye Başkan Adaylığına Mehmet Özcan yeniden atanırken, Edirne Belediye Başkan Adaylığına CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Enez Belediye Başkan Adaylığına Özkan Günenç getirildi.

Belediye Başkan Adayı Özcan, adaylığı ile ilgili ilk yorumunu Keşan Belediye Başkanlarından merhum Mehmet Gemici’nin anma töreninin bitiminde yaptı.

Özcan’ı tören alanında ilk tebrik eden isimlerden biri de CHP Belediye Başkan aday adaylarından Ufuk Kanışkan oldu. Kanışkan, “Tebrik ederim, her zaman yanınızdayız.” şeklinde konuşurken, Özcan da teşekkür etti.

Mehmet Özcan, daha sonra yaptığı açıklamada, ilk haberin kendisine saat 12.15’te otomobilde seyir halindeyken CHP Milletvekili Recep Gürkan tarafından duyurulduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“Bana, kendisinin Edirne’ye atandığını benim de Keşan için aday gösterildiğimi söyledi ve hayırlı olmasını diledi. Adaylığımın açıklanması bu anlamlı güne kısmetmiş. Beklediğim bir şeydi, şüphem yoktu.  Bizim abdestimizden şüphemiz yok. 2 dönem alıştık adaylık öncesi stres çekmeye, emin olun ki 3. dönemde aynı heyecan yine vardı.”

Özcan, Belediye Meclisi üyelerinin belirlenmesi ile ilgili de “Yarın (bugün) partinin akilleri ile bir görüşme yapmak istiyorum. Benim kafamdan geçen 3 kontenjan, 4 ya da 5 tane çalışabileceğim gibi bir ekibin bana bırakılması, diğerlerinin de sandığa girmesi.” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Recep Gürkan da saat 15.00 sıralarında, Edirne Belediye Başkanı Adayı gösterilmesi ile ilgili yaptığı yorumda, “Ben görev istemedim, böyle bir talebim olmadı. Ancak Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, bu görevi bana verdi. Henüz Parti Meclisinde görüşülüyor.” dedi.

BUGÜN BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Öte yandan, dün CHP Keşan İlçe Merkezi’nde yapılan Mehmet Gemici’yi anma töreninin ardından basın mensuplarının adaylıkla ilgili sorularını cevaplandıran Özcan, “10 Şubat 2014 Pazartesi günü (bugün) partide bir toplantı yapacağız. Resmi sonuç da o zaman bize ve partiye iletilmiş olur. Resmi açıklamayı da o zaman yaparız. Hepinizin bildiği birtakım haberler geldi. Parti Meclisi’nden onaylandıktan sonra resmi olarak adaylığım kesinleşmiş olacak. Resmi toplantıyı da ilçe başkanımızla görüştüm, 10 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 10.00’da yapacağız. Önümüzde bir dönem var. 3. dönem beraber savaşacağız. Bu seçimi alacağız. Benim için önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Partinin bütünlüğü için hepimiz çalışmalıyız. Hiç unutmayalım ki biz bir siyasi partinin içerisindeyiz. Yöneten arkadaşlarımız da bir aile şirketi yönetmiyor. Bir siyasi parti yönetiyorlar. Hep o mantıkla bakacağız. 1 oy daha fazla nasıl alırız onun hesabına gideceğiz. Kolkola girip bundan sonra çalışma zamanı. Hepimize hayırlı olsun.” dedi.