CHP’nin Roman vekili Özcan Purçu, Edirne’de Roman mahallelerine baskın düzenleyip, sokaklarda ‘Ne mutlu Türküm diyene‘ sloganıyla yürüyerek ‘gövde gösterisi’ yapan polise tepki gösterdi: “Roman mahalleleri tatbikat yeri değil.”

Edirne’de dün çevre illerden gelen yaklaşık 700 polisin katılımıyla, Romanların yoğunlukla yaşadığı Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet mahallelerinde sabaha karşı çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapılmıştı.

4 kişinin gözaltına alındığı operasyona katılan polisler, Roman mahallesinden ‘Ne mutlu Türküm diyene‘ ve ‘Polis huzur, güven verir’ sloganlarıyla, panzer ve TOMA’ların eskortluğunda Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne kadar yürümüştü.

‘EMNİYET MÜDÜRÜ TELEFONLARIMA ÇIKMADI’

Baskına ilişkin Twitter hesabından  paylaştığı mesajlarda, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu’nun telefonlarına çıkmadığını belirten CHP’nin Roman vekili Özcan Purçu, “Selendi’de, İznik’de Roman mahallerine yapılan linç girişiminde linç girişimi yapanlara polis 700 kişiyle yürüdü mü? Yürüsün ama neden biz?” diye sordu.

Polislerin sloganlarla yaptığı yürüyüşün derin yoksulluk yaşayan Romanlara yönelik bir gözdağı olup olmadığını soran Purçu, şöyle devam etti: “Keşan da 03.30’da 100 eve baskın, çocukları yataklarından kaldırırken yanınızda bir psikolog var mıydı? Çocuklar bu travma ile mi büyüsün? Keşan’da polisin gövde gösterisi ile sloganlarla yürümesine ilişkin İçişleri ve Adalet Bakanlığı’na önerge vereceğim. Yalnız değilsiniz. Roman mahalleleri polisin tatbikat yeri değildir.”