Yer: Keşan

Konu: uyuşturucu, cinsellik, taciz, şantaj, tehdit, yalan, mağduriyet...

Olay kahramanları: 14-25 yaş arasındaki kız ve erkek çocukları ile gençler...

 

Evet sevgili okurlarım... Ayşe ve Fatma, daha 14-15 yaşında kendilerini birçok erkeğin kollarında bulup, uyuşturucu maddelerle tanıştılar. Ayşe ve Fatma, sadece Keşanlı çocuk ve gençlerimizden 2 tanesi. Bir kız çocuğu ailesinin bilgisi dışında etrafındaki kötü niyetli insanlar tarafından, diğeri ise aile büyüğünün iteklemesi ile hayatları daha gencecik yaşta karardı. Ayşe ve Fatma, hepimizin çocuğu olabilirdi, belki de bizim de çocuklarımız tehdit altında. Ayşe’yi, Fatma’yı ve Ayşe’nin ailesini kınamayalım, aksine destek verelim. Fatma’nın dedesi için ise aynı şeyi düşünmüyorum.

Bu yazı dizisinden hepimiz birer ders çıkarmalı ve hiç tanımadığımız bir gencin; tutum, hâl ve hareketinden şüphelendiğimiz takdirde ihbarda bulunalım. Belki, daha yolun başındayken onun bir batağa sürüklenmesine engel olacağız, belki de sürüklendiği bir bataktan kurtaracağız.

Maalesef ki, uyuşturucu madde kullanımı Türkiye genelinde arttığı gibi, Keşan’ımızda da artış gösterdi. Kullanım yaşı ortalaması da oldukça düştü.

Ben; tüm ailelerden çocuklarına sahip çıkmalarını ve takibe almalarını öneriyorum. Keşan’da uyuşturucu madde temin etmek, bakkaldan ekmek almak kadar kolay! Üzgünüm ama maalesef ki durum böyle. Daha önce alenen yapılan ve ‘suç’ kapsamına bile girmeyen (uyuşturucu madde kullanımı) yeni çıkan yasayla birlikte değişti ve artık içiciler de cezalandırılıyor. O nedenle artık uyuşturucu kullanımı alenen yapılmayacak ama müptela olanlar bir şekilde ulaşmaya çalışacaktır.

Keşan’ımızda bir daha bu tür olayların yaşanmaması ve başka Ayşe ile Fatma’ların hayatlarının karartılmaması dileğiyle, saygılar sunuyorum. (Son)