HABER MERKEZİ

Çoğal, konuya ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu genelge, bir fonksiyon gaspı niteliğinde olup, Türkiye’nin taraf olduğu Uluslararası Sözleşmelere, Anayasaya, Devlet Memurları Kanuna aykırı olduğu gibi, ‘Temel hak ve özgürlüklerin korunması’, ‘Hukuka uygun idare’, ‘İdare işlemlerin belirliliği’ ilkelerinin de ihlali niteliğindedir

Anayasamızın 23. Maddesi ‘Herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir’ dedikten sonra, “Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hâkim kararına bağlı olarak sınırlanabilir” istisnasını düzenlemiştir.

Dolayısıyla, hakkında cezai bir takibat olmayan hiçbir yurttaş, hakim tarafından verilmiş bir karar olmaksızın, yurt dışına çıkma hürriyetinden mahrum bırakılamaz. Yurt dışına çıkışı izne de bağlanamaz! Aynı konuda Edirne Valiliğinin 2015 yılındaki, tüm kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışını izne bağlayan genelgesine açtığımız davada Edirne İdare Mahkemesi 29.09.2015 tarih ve 2015/618 E., 2015/979 K. sayılı kararıyla bu hukuksuzluğun önce yürütmesini durdurmuş, akabinde esastan da iptal etmişti.

Bu mahkeme kararına rağmen aynı yönde karar ihdas edilmesi, Valiliğin hukuka ve yargıya saygı duymadığını göstermektedir. Esasen mahkeme kararının fiilen ve öğretmenler yönünden UYGULANMAMASI niteliğindeki bu işlem, görevi kötüye kullanma/görevi ihmal suçuna da delalet etmektedir. Valiliğin bu genelgesi açıkça bir yetki gaspıdır, Anayasa’nın askıya alınmasıdır! Hukuk Devleti ilkesini ve Anayasayı yok sayan Valiliğin bu kararını tanımıyoruz!

Valilikten, bu genelgeyi ivedilikle durdurmasını ve geri almasını talep ettik. Talebimizi gerçekleştirmemesi halinde, gerek idari yargı, gerekse adli yönden hukuka başvuracağız.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ