Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın, “Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi” ile ilgili açıklamaları kafaları karıştırdı.

Başkan Özcan, 04 Temmuz 2014 Cuma günü, yapım işini üstlenen Alkan İnşaat İş Ortaklığı Temsilcisi Orhan Alkan’ın kendisini ziyaretinde yaptığı açıklamada, inşaata bir sıkıntı olmadığını söylemişti.

Özcan, “Projemiz teslim süresinden önce bitecek. Trakya’nın en büyük belediye projesini gerçekleştiriyoruz. Bununla gurur duyuyorum. Müteahhitlerimiz de yaptıkları iş ile gurur duyuyorlar. Büyük bir eseri ortaya çıkaracağız.” demişti.

Alkan da Mehmet Özcan’a paralel ifadeler kullanarak, inşaatın %65 seviyelerinde olduğunu dile getirmişti.

Orhan Alkan, “Bu işin bitiş süresi Mayıs 2015. Ama biz teslim süresini Aralık 2014’e çektik.” bilgisini vermişti.

1.5 AYDA NE DEĞİŞTİ?

Özcan, bu açıklamalardan 1.5 ay sonra, 21 Ağustos 2014’te konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise tam tersi bilgiler verdi.

Son açıklamasında, işlerin durma noktasına geldiğini vurgulayan Mehmet Özcan, ağustos başında firmaya ihtarname çektiklerini bildirdi.

Özcan, müteahhidin işe başlamaması halinde, ihalenin iptali yoluna gideceklerini ve kalan işi tekrar ihaleye çıkaracaklarını da kaydetti.

Mehmet Özcan ve firma temsilcisinin, “İşler iyi gidiyor.” dedikten 25 gün sonra, belediyenin, “işin durduğu” gerekçesi ile firmaya ihtarname göndermesi, “Pazaryeri inşaatında ne oluyor?” sorusunu gündeme getirdi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR…

Şimdi, “Eğer projede işler durduysa neden 04 Temmuz’daki açıklamada kamuoyuna doğru bilgi verilmedi?”, “Başkan Özcan, nasıl oldu da işlerin durduğunu fark edemedi?”, “04 Temmuz’da iyi giden işler, nasıl oldu da 25 gün içinde durma aşamasına geldi?”“04 Temmuz’da %65 olan inşaat seviyesi, Başkan Özcan’ın son açıklamasında nasıl %52’ye düştü?” sorularına cevap aranıyor.