Geçen cumartesi günü kurulan Keşan pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşandığı görüldü. Pazarın, hem sebze-meyve, gıda kesimlerinde hem de giyim ve diğer ihtiyaç maddelerinin satıldığı yerlerinde adeta alışveriş çılgınlığı yaşandı.

HER PAZAR BAYRAM ÖNCESİ GİBİ OLSA

Bayram öncesi böyle bir yoğunluğa hazırlıklı olan ve çeşidini ona göre hazırlayan esnafın tezgahlarının önü gün boyu doldu taştı. “İşler nasıl?” diye sorduğumuz esnaf, her günün bu hafta yaşadıkları yoğunlukta olmasını temenni ettiklerini ancak senede 2 ya da 3 kez böyle günler yaşadıklarını ifade ederek, “Keşke her pazar kurduğumuz gün böyle bayram öncesi haftalardaki gibi olsa” dediler.

BENİM PAZARCIM VARKEN, HİÇ TANIMADIĞIM MARKETÇİLER NEYİMİZE

Keşan pazarının hem çeşit hem de fiyat bakımından yakın bölgemizdeki hiçbir yerle mukayese edilemeyecek bir durumda olduğunu söyleyen vatandaşlar da, “Birçok malı umduğumuzun çok altında bir fiyata bulup gönül rahatlığı ile alabiliyoruz. Sebze- meyve ve gıda pazarından yaptığımız alışverişlerden de memnunuz. Pazarımız varken, dürüst pazarcımız varken hiç tanımadığımız marketçiler bizim neyimize” diye konuştular.

 

SOYDAŞLARIN DA

KATKISI OLDU

Geçen cumartesi günü, Keşan Pazarı’na, Batı Trakya’dan gelen soydaşların da büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesindeki Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe ve Kavala ile çevre Türk köylerinden gelen 10 otobüs dolusu soydaş, Keşan pazarcı esnafının yüzünü güldürdü. Bayram alışverişinden Batı Trakyalı konuklarla, esnafın da memnun kaldığı gözlendi.