** 30 Mart yerel seçimlerinde Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’nda oy kullanan 4 kişilik aile, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak üzere seçmen bilgi kağıtlarını almak için muhtarlığa gidince, nüfus kayıtlarının silindiği ortaya çıktı.

** Aile reisi Osman Özkaynak, “4 ayda ne değişti de nüfustan silindik. Hepimiz hayattayız ancak şu anda Türkiye Cumhuriyeti kayıtlarında yokuz.” şeklinde konuştu.

** Özkaynak, “CHP’nin 4 oyu gitti. Ben ve ailem Cumhuriyet Halk Partiliyiz. 4 oyun vebali kimden sorulacak. Bu olayın arkasında başka bir niyet mi var? Cumhuriyet Halk Partililerden bu olayın peşini bırakmamasını ve seçmenine sahip çıkmalarını istiyorum.” dedi.

 

 

Neşe TOSUN

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Keşan’da ilginç bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanan 4 kişilik ailenin kaydı nüfustan silindi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanamayacak.

Aşağı Zaferiye Mahallesi Ihlamur Sokak No: 21 adreslerindeki tapulu evlerinde 10 yıldır ikamet eden Özkaynak ailesi, adres kaydında bulunmadı.

4 KİŞİLİK AİLENİN NÜFUS KAYDI SİLİNDİ

Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için kendisi ve ailesinin seçmen bilgi kağıtlarını almak üzere birkaç gün önce Aşağı Zaferiye Mahallesi Muhtarlığı’na giden 81 yaşındaki Osman Özkaynak, eşi Ayşe Özkaynak (78), kızı Sevim Özkaynak (47) ve torunu Hande Tuna (20)’nın muhtarlıkta kaydının olmadığını gördü. Muhtarlıktan İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yönlendirilen Özkaynak, nüfus memurları tarafından kendisi ve ailesinin kayıtlarda olmadığı söylendi. Ayıca Osman Özkaynak’a ait tapulu evinde bir başka ailenin ikamet ettiğinin görüldüğü de bildirildi. Daha sonra Keşan Belediyesi’ne giderek, ödediği vergi ve su faturalarının kontrol edilmesini isteyen Özkaynak, Belediye’ye ödediği faturaların kendi adına kayıtlarda olduğu ve herhangi bir sorun bulunmadığı bilgisine ulaştı.

KEŞAN CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA BAŞVURDU

Bunun üzerine Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe ile başvuran Osman Özkaynak, 30 Mart yerel seçimlerinde aynı adres kayıtlarına göre oy kullandığını ancak seçmen bilgi kağıdını almak için muhtara gitmesi üzerine kendi evinden ve adresinden silindiğini öğrendiğini bildirdi.

ADRESLERİNE BAŞKALARI YAZILDI

Adresinde hiç tanımadığı, hukuki ya da fiili hiçbir akrabalığı olmayan Hasan Özverim ve Sevgi Özverim adlı kişilerin yazıldığını öğrendiğini belirten Osman Özkaynak, adres kaydının usulsüz silinmesi ve başkalarının yazılarak oy kullanmasının engellenmesinin anayasal bir suç olduğunu, bu iş ve işlemi yapan ilgililer hakkında gerekli araştırmanın yapılarak, cezalandırılmasını istedi.

ÖZKAYNAK: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAYITLARINDA YOKUZ”

Özkaynak, gazetemize yaptığı açıklamada da, 30 Mart yerel seçiminde 4 kişiden oluşan ve Aşağı Zaferiye Mahallesi Ihlamur Sokak No:21’e kayıtlı ailesinin Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’nda oy kullandığını belirterek, “4 ayda ne değişti de nüfustan silindik. Hepimiz hayattayız ancak şu anda Türkiye Cumhuriyeti kayıtlarında yokuz.” şeklinde konuştu.

“CHP’NİN 4 OYU GİTTİ”

Kendisine cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, itiraz süresinin geçmesi nedeniyle oy kullanamayacağının belirtildiğini söyleyen Osman Özkaynak, “CHP’nin 4 oyu gitti. Ben ve ailem Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bugüne kadar oyumuzu Cumhuriyet Halk Partisi’ne kullandık bundan sonra da böyle olacak. Ancak cumhurbaşkanlığı seçiminde bu hakkımız elimizden alındı. Ölülere oy kullandırılan ülkemizde, diriler ise öldürülüyor. Bunda kimin suçu ve ihmali varsa cezalandırılması gerekir. CHP’lilerin oylara sahip çıkması gerekir. 4 oyun vebali kimden sorulacak. 10 yıldır yaşadığımız tapulu evimizde kim neye dayanarak kaydımızı siler. Bu hata gözardı edilemez.” dedi.

“BU OLAYIN ARKASINDA BAŞKA BİR NİYET Mİ VAR?”

Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne kayıt için yeniden başvurduklarını da ifade eden Özkaynak, şunları söyledi:

“Kaydımız yeniden yapılacak elbette ama şu anda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak oyumun peşindeyim. Ben, kendimi arıyorum. Açık ve net söylüyorum; CHP, cumhurbaşkanlığı seçiminde bir ihmal nedeniyle 4 oyu kaybetti. Acaba bizim gibi daha kaç aile bu durumu yaşadı. Bu olayın arkasında başka bir niyet mi var? Cumhuriyet Halk Partililerden bu olayın peşini bırakmamasını ve seçmenine sahip çıkmalarını istiyorum.”