AYŞİN SEÇİL GEZER

KUTLAMALAR 28 EKİM’DE BAŞLADI

Kutlamalar, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saat 13.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan programa; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Garnizon Komutanı Piyade Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Vekili Cengizhan Aktan, bazı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Tören kapsamında Kaymakamlık, Tugay Komutanlığı ve Keşan Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulurken, tören Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ

Dün düzenlenen program ise Kaymakam Nuri Özder’in, makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Keşan Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanıyla birlikte tebrikleri kabul eden Özder, yönetmelik gereği tebrikleri tek başına kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören ise saat 10.00’da, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Öztürk Mustafa Yılmaz’ın halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Özder, Bugün Büyük Önder Atatürk’ün eseri ve Milli Birliğimizin kaynağı olan Cumhuriyetimizin ilanının 94.Yılını birlikte kutlamanın gururu, kıvancı ve bilinci içindeyiz.” dedi.

CUMHURİYETİMİZE HAYAT VEREN RUH 94 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE DİMDİK AYAKTADIR

Cumhuriyet’in Türk Milletine bırakılmış büyük bir miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu ifade eden Nuri Özder, Büyük Türk Milleti Cumhuriyeti kuranlara ve onu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır. İstiklal savaşını zafere taşıyan Cumhuriyetimize hayat veren ruh 94 yıl önce olduğu gibi bugünde dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında milletimizin şanlı direnişi bu ruhun ifadesidir. Büyük yokluk ve zorluklar içerisinde verilen milli mücadele sonucunda, milletimizin çabaları ile kazanılmış Cumhuriyetimizi ve vatan toprağını korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde dalgalandırmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Bu çağdaşlaşma sayesinde Türk insanının utku genişlemiş ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyet sayesinde Türkiye Evrensel Hukuk prensipleri ile buluşmuştur.

MİNNET, ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUZ

Özder, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Cumhuriyetin temel hedefi görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş üretken bireyler yetiştirmektir. Bize cumhuriyeti kuran ve armağan eden Büyük Önder Atatürk ve aziz şehitlerimize olan görevi yerine getirebilmemiz daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmak, ülkemizi daha iyi yerlere getirmekle mümkün olacaktır. Sevgili gençler Atatürk'ün bize mirası olan bilimsel, akılcı yoldan ayrılmadığımız sürece Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Bu büyük günde bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutlar saygılarımı sunarım.”

Kutlamalar, cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları arasında yapılan şiir yarışmasında birinci seçilen eserler öğrenciler tarafından okundu.

Orhaniye Ortaokulu Öğrencisi Tamer Ergen “Hürriyetin Sesi”, Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Şenel Tekkanat “Cumhuriyet Demek”, Mecidiye Ortaokulu Öğrencisi Yağmur Gürselli “29 Ekim”adlı eserlerini okudu.

Etkinlikte Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi, gösterisini sahnelemesinin ardında Türk Bayrağı’nı Özder’e takdim etti.

Etkinlik Keşan Belediye Bandosu eşliğinde öğrenci ve askeri birliklerin geçit töreni ile son buldu.

TÖRENDE DİKKAT ÇEKENLER

Törende 79 yaşındaki Ferhat Ertürk ise bastonun ucuna taktığı çiçekleri Atatürk Anıtı’na bıraktı.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ