Keşan S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Davut Aydın, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ulusoy’un, şehir içi taşımacılık yapan dolmuşların Yenimescit Mahallesi’nden geçmemesiyle ilgili olarak, “O mahallede yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet verilmesi gerekiyor. Bu nedenle dolmuş seferlerinin oradan da geçmesi gerekir” şeklindeki eleştirisini yanıtladı.

Aydın, Kooperatifin Belkoop’taki yönetim biriminde dün yaptığı ve saat 15.30 sıralarında başlayan basın açıklamasında, 5 No’lu Minibüs Hattı’nın çalışmakta olduğunun altını çizerek, şöyle dedi: “Sayın Oda Başkanımız u bölge için 5 No’lu hat açılmış ve bir süre hizmet vermişti. Ancak bizim Oda olarak belediye ile protokolümüzün sona ermesinin ardından bu hat yavaş yavaş ortadan kaldırıldı. Her şeye para gözüyle bakmamak lazım. Her işten para kazanacağız diye bir şey yok. Vatandaşa amme hizmeti de vermek gerekir. O mahalledeki insanlarımıza da bu tür hizmetlerin verilmesi gerekir.> şeklindeki bu açıklamayı neye dayanarak yapmıştır? Kendisi bir zahmet kalkıp Karatepe mevkiine gidip, saat 07.50’de hareket eden aracımızı tespit edebilir. Bizim 5 No’lu Hattımız zaten çalışmaktadır. Kendisi bunu bilmiyor mu? Bu demecinden başkanımızın Oda üyelerinden ne kadar haberdar olduğu ortaya çıkmıştır. Keşan Belediyesi’nin yaptığı fizibilite çalışması doğrultusunda Keşan’ın en ücra köşelerine kadar, 30 yıllık geçmişimizle, maddiyatı arka plana bırakıp, hizmeti ilke edinerek çalışıyoruz. Başkanımızın bu demeciyle siyasete zemin hazırladığını düşünüyoruz.”

Davut Aydın, 5 No’lu Minibüs Hattı’nda 1 adet minibüsün günde 3 kez düzenli seferlerini sürdürdüğünü ve sefer sayısının müşteri potansiyeline bağlı olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.