CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Edirne merkez ve ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle, 16 Temmuz 2014 Çarşamba günü zarar gören ilçe ve köylere ziyaretlerde bulunup sıkıntıları yerinde tespit ederek civar ilçeler ve ilgili kurumlardan yardım eli uzatmaları yönünde girişimlerde bulunduğunu açıkladı.

Sel felaketinin yarattığı hasarın boyutlarını bizzat yerinde görmek üzere derhal bölgeye geldiğini ifade eden Değirmendereli, İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, İl Genel Meclisi üyeleri ve CHP Uzunköprü İlçe Başkanı ile birlikte önceki gün selden büyük zarar gören Aslıhan Köyünü ziyaret etti. Hasarın büyüklüğüne değinen Değirmendereli, altı kadar evde tamamen, beş evde de oturulamaz hale gelecek zarar tespit edildiğini, bunların dışında ise elliyi aşkın evin su baskınına uğradığını ve maddi zararların yüksek olduğunu gözlemlediklerini ifade ederek, “Tek tesellimiz can kaybının olmaması” dedi. 

Kemal Değirmendereli, Aslıhan ve Sazlımalkoç köylerinden sonra Perşembe günü de Dereköy’de yaptığı incelemelerde de büyük ölçekte zarar olduğunu, onlarca ton buğdayın sel tarafından alındığını, küçükbaş hayvanların telef olduğunu ve yaklaşık 55 hanenin su basması sonucu eşyalarının kullanılamaz hal aldığını kaydetti. İncelemelerine Kiremitçisalih, Çakmak ve Sığırcılı'da devam edecek olan Değirmendereli; Meriç ve Ergene havzasında zarar gören köylere de uğrayacaklarını dile getirdi. Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, son olarak “Böyle bir felaketin yeniden yaşanmamasının yolu köy içinden geçen derelerin ıslah projelerinin derhal uygulanmasıdır. Yakın takipçisi olacağımı tüm Edirnelilerin bilmesini isterim.” diye konuştu.