Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli 1 haftadır gerek TMO yetkilileriyle, gerekse birçok kez Tarım Bakanı ve ilgililerle görüşerek Edirne’de yoğunlaşan buğday hasadıyla birlikte ofislerin açılması gerektiğini bildirdiğini tekrarladı ve çiftçinin harman sonu borçlarını ödemekte güçlük çektiğini, çiftçinin kara gün dostunun bugün yanında olunması gerektiğini kaydetti.

Değirmendereli, konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

“Ben Edirne Milletvekili olarak ilgili mevkilerle girişimlerde bulundum ancak Ofis’in alımlarda bölgesel değil Türkiye genelini değerlendirdiği, Anadolu’da bugün için yüksek seyreden fiyatların Ofis’in yapacağı fiyat açıklamasıyla düşeceğinin gözönünde bulundurulduğunu paylaşan Ofis yetkililerinin, Ofis’in bölgesel alım yapmasına sıcak bakmadıkları izlenimlerini aldım. Ofis emanet de olsa alım yapmayınca piyasa fiyatları da düşmektedir. Muhalefet milletvekili olarak ne yazık ki girişimlerimizden olumlu sonuç alamadık. Bu konuda benim sorumluluğum olduğu gibi iktidar partisinin milletvekili Sayın Bakan’ın da sorumluluğu bulunmaktadır. Sayın Bakan nerededir? Çiftçi temsilcisi iktidar partisi İl Başkanı nerededir? Buğday üreticisine nefes almaları için neden katkı sunmazlar?

Sayın Bakan da sağlık işlerinin yanında ilin milletvekili olarak bu konulara katkı vermelidir diye düşünüyorum. Çiftçi temsilcisi AKP İl Başkanı’nın sesi niye çıkmıyor tekrar soruyorum. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etsin derken çiftçinin dertlerine böyle sessiz kalacağını bilerek bu uyarıda bulunmuştum. İlgili ve katkı sağlayabilecek herkesi bu konuda göreve çağırıyorum.”