HABER MERKEZİ

Kartopu Enez Gönülleri Derneği Başkanı Ulaş Demiray, dün yaptığı yazılı açıklamada, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı'yı eleştirdi.

Demiray, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’nın yerel basında çıkan “2017 Enez Yılı lafta kalmıştır” sözlerine tepki verdi. 2017 Enez Yılı Etkinlikleri Eşgüdüm Komisyonu adına konuşan Ulaş Demiray, “Kendisine gerekli yanıt Enez’de yapılan toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı tarafından verilmiştir. Bu yılla ilgili olarak İl Genel Meclisi’nin kendi görev alanında yaptıkları anlatılmıştır. Bunun ötesinde eşgüdüm sekreterliği olarak bizim de Sayın Bostancı’ya söyleyeceklerimiz vardır. 2017 yılının Enez Yılı ilan edilmesi, en başından beri Sayın Bostancı’yı rahatsız etmiş ve bu etkinliğin içinde hatta başında olmamak için ucuz mazeretler üretmiştir. Bu etkinliğe katılmadığı gibi, Enez Bürokrasisinin bu etkinliklerden uzak durması için de çaba sarf etmiştir. Yani bu etkinliği kundaklamaya çalışmıştır. Her şey para ve pul değildir. Örneğin Enez’de Kaymakamlık tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası'nın bütçesi ile yapılan tanıtımın getirdiği yarar ölçülemez. Elbette Enez belediyesi ve Kaymakamlığı bu işin başında olabilseydi çok daha önemli sonuçlar alınabilecekti. Belediye kendi İktidar İl Genel Meclisi Üyeleri’nin de onayladığı bir etkinliğe sırtını çevirmiştir. Bu tanıtım yılı için bütçe ayırması gereken en önemli kuruluş Enez Belediyesi 'Niye bu işin bütçesi yok?' diye hesap soruyor. Bu hem suçlu hem haklı olma çabasından başka bir şey değildir.”dedi

BOSTANCI KENDİSİNDEN BAŞKA BİR AKIL TANIMAZ

2017 Enez Yılı ile çalışmaları ve sonuçları ile ilgili daha sonra daha geniş bir açıklama yapacaklarını belirterek Ulaş Demiray, Enez’de Belediye’nin festival adı altında 3 gün süren, yenilip, içilen bir etkinlik yaptığını, Enez’in en kalabalık olduğu dönemdeki bu etkinlikte sadece yorumculara ödenen paranın 110 bin TL olduğunun bilindiğini, bu paranın Belediye bütçesinden ödenmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Demiray, “Bu paranın kimlerden hangi vaatlerle alındığı çok şaibelidir. Kaldı ki bu para Enez’in tanıtımından çok, 3 gün boyunca her fırsatta mikrofonu kapıp sahneye çıkan Bostancı’nın, Enez yerine kendini tanıtması için kullanılmıştır. Hâlbuki bu para ile tüm yıla yayılacak şekilde, tanıtım için dış ülkelere dönük, ciddi 6-7 etkinlik ve tanıtım yapılabilirdi. İşin özeti şudur. Bostancı kendisinden başka bir akıl tanımaz. Örgütlü ve şeffaf çalışmak işine gelmez. Demokrasi dendiğinde yalnızca kendi seçilmişliğini anlar. İş de üretemez, hatta doğru laf da üretemez. 15 yılda kendi hizmetlerinin ne olduğunu, gerçeği arayan basın mensupları araştırmalı, ondan sonra Bostancı’yı ciddiye alıp almamaya karar vererek, onun sözlerini gazetelerine manşet yapmalıdırlar.” şeklinde konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ