AYŞİN SEÇİL GEZER

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, otoparktaki araçlarının milli sermaye olduğuna dikkat çekti.

Otoparkta lüks araçların da bulunduğunu belirten Demirkan, “Otoparkımız yedi emin olarak 2005 yılında onay almıştır. Bugün 2018’e girmek üzereyiz. Ancak otoparkta 2005 yılından beri duran araçlar var.  Bu araçlar burada çürüdüler. Bugün kaldırmaya kalksak parçalanır. Buna önlem alınması lazım. Şu anda 500 araç var elimizde. Bu araçlar alınmayı bekliyor. Araçların sahipleri ilgilenmiyor. Bu araçların hepsi para. 6 aydan sonra araçların satışa çıkması lazım. Ancak bir türlü satış olmuyor. Türkiye’nin kanayan yarısı. Tüm il ve ilçelerde yedi emin otoparklar var. Böyle düşündüğümüz zaman sıkıntının ne kadar büyük olduğunu görebiliyoruz.”

OTOPARKTA BİN 500’E YAKIN MOTOSİKLET VAR

Otoparkta bulunan motosiklet sayısına dikkat çeken Mahmut Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Tescilsiz motosiklet satışı yapılmaya devam ettikçe; ne hırsızlık olaylarının ne de ehliyetsiz motosiklet kullanımının önüne geçilemez. Otoparkta bin 500’e yakın motosiklet var. Bunlar hiç alınmıyor. Günah. Bu rakamlar çok büyük. Maddiyata vurduğumuz zaman milyon TL’lerle ifade ederiz. Yazık, milli servet bu. Yok oluyor.”