HABER MERKEZİ

Havaların ısınmasıyla birlikte motosiklet kullanımın arttığı belirten Demirkan, “Motosiklet kazalarının yaşandığını takip ediyoruz. Ağır yaralanmalı veya ölümlü motosiklet kazalarının çoğunda sürücünün kask takmadığını görüyoruz.  Kask kazalarda hayat kurtarıcı rol oynuyor ve motosiklet sürücüsünün en önemli ekipmanı. Güvenli sürüşün en önemli unsuru kasktır. Bu nedenle sadece yasa gereği değil, bir güvenlik önlemi olarak görülmeli.” dedi.

YAZ AYLARINDA TRAFİKTEKİ MOTOSİKLET SAYISI ÇOĞALIYOR

Keşan’daki motosiklet sürücülerinin sayısına dikkat çeken Mahmut Demirkan, şunları söyledi: “Bu sayı küçümsenmeyecek kadar fazla. Yaz aylarında trafikteki motosiklet sayısı çoğalıyor. Motosiklet sürücülerinin büyük kısmı kask kullanımı konusuna özen gösterirken bazı kasksız sürücüler görüyoruz. Motosikleti kaskı ve koruyucu ekipmanlarıyla bilinçli şekilde kullanan sürücülerimize teşekkür ediyoruz.”

SÜRÜCÜLERİ KORUYUCU EKİPMANLARINI KULLANARAK KURALLARA UYMALARINI BEKLİYORUZ

Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Otomobilde emniyet kemeri ne kadar önemliyse motosiklette de kask ve koruyucu ekipmanlar o derece önemli. Kask motosiklet sürücüsünün emniyet kemeridir. Sürücüleri koruyucu ekipmanlarını kullanarak kurallara uymalarını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda birçok vatandaşımızı motosiklet kazasında kaybettik. Sürücülerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”