AYŞİN SEÇİL GEZER

BU SİSTEM ÇÖZÜMDEN ÇOK SORUN YARATIR

Zorunlu trafik sigortasında havuz sisteminin esnafa fayda değil zarar getireceğini belirten Demirkan, “40 yıldır trafikte olup tek bir kazası bile olmayan esnafı riskli olarak kabul etmek sigorta mantığına da adil bir sigorta sistemine de ters. Bu sistem çözümden çok sorun yaratır. Kalıcı çözüm için kazaların azalmasını sağlayacak politikalar üretilmeli.” dedi.
ÇÖZÜM PRİM ARTIŞINDAN ÖNCE KAZALARIN AZALTILMASI

Yeni başlayacak olan havuz sisteminde tek amacın sigorta şirketlerinin poliçe düzenlemekten kaçınmasının önüne geçmek olduğunu ifade eden Demirkan, şunları söyledi: “Havuza giren tüm ticari araçların sigorta primlerinin % 6 ile %27 oranında artması bekleniyor. Belki kaza sayısı fazla olanın primi daha fazla artacak ama hiç kaza yapmayanınki de artacak. Dolayısıyla havuz sistemi, esnafın trafik sigortası primini artırmaya yarayacak. Oysa çözüm prim artışından önce kazaların azaltılması için politikalar üretmekte.”

BÖLGESEL OLARAK RİSKLER TESPİT EDİLMELİ
Türkiye’nin her yerinde kaza riskinin aynı olmadığını dile getiren Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “İstanbul’daki taksici ile Keşan’daki taksici aynı riske sahip değil. Bırakın farklı illeri, Keşan’daki taksici ile Edirne merkezdeki taksici de aynı riske sahip değil. Madem risk grubuna göre prim belirleyen bir sistem getirilmek isteniyor, o zaman bölgesel olarak da riskler tespit edilmeli ve ona göre farklı tavan fiyatlar belirlenmeli.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ