Keşan Belediyesi tarafından her yıl ilçeye giriş yapan kömürlerin kontrolü amacıyla Çamlıkent Taksi yanında bulunan Kömür Kontrol Noktası bu yıl da hizmet vermeye başladı.

Sabah saat 8.30’da açılarak gece 22.00'ye kadar hizmet veren kontrol noktasında ilçeye girecek kömür araçlarındaki kömürlerle ilgili evraklar ve kontrol belgeleri inceleniyor. Burada evrakları eksik olduğu tespit edilen kömürler şehre sokulmuyor.
Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü de ilçe sınırlarında kullanılacak

kömür kalitesi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Edirne Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 8 Temmuz 2015 tarih ve 84  Karar No’da aldığı kararlar uyarınca Keşan ilçe sınırları içerisinde ısınma amaçlı olarak 1'inci grup yerli kömür kullanılacaktır. Edirne il sınırları içerisinde ısınma amaçlı dökme kömür satışı yasaktır. Sanayi amaçlı satılacak ve kullanılacak ithal ve yerli kömürlerin tozamayı önleyici her türlü tedbirin kömürü satan, taşıyan ve kullanan tarafından, mevzuata göre alınması koşulu ile torbalanması gerekmemektedir. Bunun dışındaki tüm kömürler torbalanmak zorundadır.”