Kaymakam Bekir Dınkırcı dün, Keşan Orman Fidanlığı’nda, “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında alınan fidanların üreticilere dağıtım törenine katıldı.

Dınkırcı burada yaptığı açıklamada: “İlçemizde tarım, hayvancılık ve turizmde ciddi bir potansiyel bulunuyor. Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında Sayın Valimizin destek ve katkıları ile %70’i İl Özel İdaresi’nden %30’u vatandaş katkısı ile 5.310 adet deveci armut fidanı, 632 adet scarlet süper elma fidanı, 125 papaz erik, 917 adet z900 kiraz fidanı, 200 adet elegant lady şeftali fidanı, 40 adet caldesi 2000 nektarin fidanı, 1300 adet ferragnes badem fidanı, 2601 adet chandler ceviz fidanı olmak üzere toplam 11.125 adet meyve fidanı alındı. 2014 yılı itibariyle Meyveciliği Geliştirme Projesinin 3’üncü etabını uygulamaya başlamış oluyoruz. Toplamda 244.1 dekarlık alanda 32 üreticimize meyve bahçesi tahsis ediyoruz. Toplam harcanan 84.374.000 TL kaynağın %70’i İl Özel İdaresi imkânlarıyla karşılanıyor,  %30’unu da vatandaşlarımızın kendisi karşılıyor. Projemizin, İlçemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu zamana kadar 2013 ve 2014 yılı itibariyle 3 etaptır devam eden Meyveciliği Geliştirme Projemiz kapsamında toplam yaklaşık 400 dekarlık alan için 21.468 adet meyve fidanını 53 üreticimize dağıtmış bulunuyoruz. Projeye emek, katkı ve destek veren başta Sayın Valimize, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize, İl Genel Meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, çiftçilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan bilimsel üretim ve doğru ölçektir. Eğer doğru ölçeği yakalayabilirsek ilerleyen süreçte de kurulabilecek bir soğuk hava deposuyla bölgemizde başta örtü altı sebzeciliği olmak üzere meyveciliğin çok daha ileri noktalara taşınacağına inanıyoruz. İstanbul’a olan yakınlığımız sayesinde ürünlerimizi pazarlama açısından herhangi bir problemimiz yok. Önemli olan doğru örnekleri çoğaltabilmektir. Sadece fidanları dağıtmakla bitmiyor bundan sonraki süreçte başta toprak tahlili, meteorolojik veriler, budama, sulama ve bakım gibi konuların iyi takip edilmesi gerekiyor” dedi.

Bekir Dınkırcı, son olarak üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’yle sürekli iletişim halinde olmasını istedi.