Kaymakam Bekir Dınkırcı, dün Yaraman (Mishka Doğal Ürünler), Tarhan Yapı, Saros Beton ve Özümatlı Gıda Sanayii’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlk ziyaret Yaraman (Mishka Doğal Ürünler) Gıda İşletmesine oldu. Dınkırcı, burada Celil Tanyolaç ve aile bireyleri tarafından karşılandı. İşletme bölümlerini gezen Dınkırcı’ya, Gıda Mühendisi Onur Tanyolaç tarafından şu anda 5 kişinin istihdam edildiği, Mishka markası ile tamamen doğal bir şekilde üretilen tarım ürünlerinden, hepsi ev yapımı tarhana, konserve, salça, erişte, reçel, kahvaltılık ürünlerle birlikte taze sebze, bitkisel çaylar ve kurutulmuş gıda ürünlerini hazırlayarak satış ofisinden veya www.mishka.com.tr web sitesi aracılığı ile pazarlandığı bilgisi verildi.


Kaymakam Bekir Dınkırcı ziyaretlere Tarhan Yapı’yla devam etti. Burada İşletme Sahibi Saadettin Tarhan ve aile bireyleri tarafından karşılanan Dınkırcı, Tarhan Yapı Malzemeleri ile Saros Beton İşletmelerinin bölümlerini gezerek Oktay ve Turgay Tarhan tarafından iki işletmede toplamda 75 kişinin istihdam edildiği, yılık 200 bin Euro civarında Yunanistan, Polanya, Bulgaristan ve Mısır’a doğal taş ihrac ettikleri bilgilerini aldı.


Dınkırcı’nın son ziyareti Özümatlı Gıda İşletmesi’ne oldu. Burada İşletme Sahibi Nihat Matlı tarafından karşılanarak işletmenin bölümlerini gezen Dınkırcı’ya, işletmede 8 kişinin istihdam edildiği, Denizli, Gaziantep, Malatya, Bursa ve Antalya gibi illere ürünlerinin pazarlandığı, günlük 20 ton çeltik işleme kapasitelerinin olduğu bilgisi verildi.

Bekir Dınkırcı ziyaretlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yaraman (Mishka Doğal Ürünler) Gıda İşletmesinde de görüldüğü üzere yöresel ürünler bölge tarımına ve hayvancılığına çok büyük katkılar sağlayacaktır. İlerleyen süreçte yol üzerinde bu ya da buna benzer işletmelerin sayısında artış olacaktır. Dünyada da gün geçtikçe doğal ürünlerin üretimi ve tüketimi önem kazanıyor. Tarhan Yapı ve Saros Beton işletmelerinde yılık 200 bin Euro civarında ihracatın yapılması ve 75 kişiye istihdam sağlanması bölgemiz için çok büyük bir kazançtır. Özümatlı Gıda İşletmesinde ise birçok ile ilçemizden ürünlerin pazarlandığını gördük. İncelemelerde bulunduğumuz işletmelere başarılar diliyoruz. Bundan sonraki süreçte bu ya da buna benzer tesis gezilerimize devam edeceğiz.” dedi.