Geçtiğimiz günlerde Çobançeşme yakınlarındaki Muzalı Göleti’nin baca açma çalışması sırasında telef olan binlerce balığın sorumlusu kim?
DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, Muzalı Göleti’ndeki balık ölümlerinden kimlerin sorumlu olduğunu kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.
Doğanın balığıyla, suyuyla, orman ve deniziyle bir bütün olduğunu, konu ile ilgili kurum ve kuruluşların yapacakları işlerde bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeleri gerektiğini söyleyen Eşme, ortada istenmeyen sonuçlar olduğunu ve bunun da hesapsız kitapsız yapılan bir işlemden kaynaklandığını, bu temizlik işini yapanların kamuoyunu aydınlatmaları gerektiğini, sözlerine ekledi.
Bölgemizde buna benzer bir olayın daha önce Kocadere Göleti’nde de meydana geldiğini hatırlatan Eşme, çevrede sulama göleti olarak yapılan göletlerin belirli bir ömrü olduğu;  çamur ve mil ile baraj gövdelerinin dolduğunu, temizlik işlemlerinin gelişigüzel yapılmayıp çevresel faktörlerin göz önüne alınması gerektiğini ifade etti.
Muzalı Göleti’nde yapılan incelemede binlerce ölü balığın kıyıya vurmuş olduğu ve çok kötü bir kokunun etrafı sardığı da gözlendi.