HABER MERKEZİ

Gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla geçtiğimiz yıl Keşan’a doğal gaz arzına başlayan GAZDAŞ, havanın temizlenmesine katkı sunarken hayata geçirdiği yenilikçi uygulamalarla da vatandaşların doğal gaza geçişini kolaylaştırıyor. GAZDAŞ’ın yeni uygulaması olan “Kolay Abonelik” ile Keşanlılar artık doğal gaz başvurularını internet üzerinden detaylı bilgilere ulaşarak ve GAZDAŞ tarafından sertifikalandırılmış firmalar üzerinden sıra beklemeden gerçekleştirebiliyorlar.

Kolay Abonelik sisteminde evine doğal gaz bağlatmak isteyen vatandaşların tüm adımları GAZDAŞ ofisleri üzerinden gerçekleştirme zorunluluğunun ortadan kalktığını söyleyen GAZDAŞ İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir, artık yetkili tesisat firmaları üzerinden de bağlantı anlaşması için başvuru yapılabildiğini ifade etti. Keşan’da hali hazırda GAZDAŞ tarafından sertifikalandırılmış 26 sertifikalandırılmış tesisat firması olduğunu belirten Pekdemir, “Sertifikalı firma, kolay abonelik sistemi ile online başvuru talebinde bulunarak GAZDAŞ’ın başvuruyu birkaç dakikada işleme alması ve neticelendirmesini sağlar. Talep online olarak onaylandığında, sistem üzerinden başvuru yapan aboneyi bu konuda SMS ile bilgilendiriyoruz. Abone yine anlaşmalı kurumlara güvence bedelini ödedikten sonra da abonelik sözleşmesinin imzalanmasının akabinde doğal gaz bağlantısını sağlıyoruz” dedi.

DOĞAL GAZ BAĞLATACAKLARA AVANTAJLI KREDİ İMKANI DEVAM EDİYOR

Pekdemir, doğal gaza geçişlerde iç tesisat işlemlerinin GAZDAŞ tarafından sertifikalandırılmış firmalar tarafından yapılmasının kritik önemde olduğunu belirtti. Doğal gaza geçecek vatandaşlar için Şekerbank ile imza attıkları EKOkredi uygulamasını sürdürdüklerine de dikkat çekti. EKOkredi ile doğal gaza dönüşüm projeleri için 18 aya kadar yüzde sıfır faiz ve masrafsız finansman olanağı sağlanırken, bireysel başvurularda 48 aya kadar, apartman yönetimi başvurularında ise 60 aya varan vade imkanı sunuluyor. Anlaşma ile ayrıca doğal gaz dönüşümü yaptırmak isteyenler iç tesisat bağlantı hizmetinde yetkili firma avantajından da faydalanıyor.

GAZDAŞ yetkili sertifikalı firma listesine ve kolay abonelik bilgilerine  www.gazdas.com adresli GAZDAŞ resmi web sitesinden ulaşılabiliyor.