Keşan’a doğalgaz gelmesi için öngörülen “Doğalgaz Abone Bağlantı Bedeli” için açtırılan hesap numarasına para yatırma süresi dün mesai bitiminde sona ererken, bu hesaba para yatıran kişi sayısının yaklaşık 35 olduğu öğrenildi.

 

35 KİŞİ PARA YATIRDI

Bakanlar Kurulu’nun, 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan İlçelere Doğalgaz Ulaştırması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Karar”ının yürürlüğe girmesinden sonra, 9 Temmuz 2013 tarihinde, İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından açıklanan hesap numarasına, 6 ayda sadece 35 kişi para yatırdı. Hesap numarasının açıklandığı tarihten bu yana kadar, doğalgaz konusunun kamuoyunda defalarca gündeme getirilmesine rağmen para yatıran kişi sayısının bu seviyede kalması, “Keşan’a doğalgaz gelemeyecek” söylentilerini de beraberinde getirdi.

 

Keşan’a doğalgaz gelebilmesi için açtırılan hesap numarasına para yatırılması süresinin uzatılabileceği yönünde duyumlar alınırken, para yatıranlardan hesap numaraları istenerek, yatırdıkları paraların verilen hesap numaralarına geri yatırılacağı da edinilen bilgiler arasında.