Ayçiçeği ve mısır ürünlerinin yetişmeye başladığı şu günlerde, domuz sürülerinin meydana çıkarak ürünlere zarar vermeye başladığı bildirildi.

GECELERİ TARLADA BEKLEMEYE BAŞLADILAR

Ayçiçeği, mısır, kavun ve karpuz yetiştiren üreticiler, son günlerde ortaya çıkan domuz istilasından dert yanarak, domuzların, gece geç saatlerde ayçiçeği, mısır ve bostan tarlalarına girerek ciddi hasarlar vermeye başladığını söylediler. Üreticiler, “Zorlukla ektiğimiz ürünlerde bir de bu şekilde zarara uğrarsak daha da zor duruma düşeceğiz. Tarlalarımıza verilen zararı önlemek için elimizde tüfekle beklemeye başladık.” dediler, ancak domuz avının yasak olması nedeniyle çaresiz kaldıklarını vurguladılar.

DOMUZ AVI YASAK OLMASA

Yenimuhacir’de bir üreticinin 15 dönümlük ayçiçeği tarlasının, domuzlar tarafından tamamen tahrip edildiği ifade edilirken, üreticilerin özel izin alarak sürek avı yapılmasını isteyebilecekleri konuşuluyor. Domuz sürülerinin, şu günlerde en çok Paşayiğit ve Yenimuhacir beldelerinin tarım arazilerinde etkili oldukları ve zarar verdikleri de öğrenildi.

Öte yandan, Keşan Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’na ise şu ana kadar bu konuda herhangi bir şikayet gelmediği bildirildi.