Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Fikret Akan, geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, ilçe yönetimi olarak topluca istifa ettiklerini açıkladı.

Saat 10.45 sıralarında başlayan basın toplantısında Akan’ın yanı sıra yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Çetin, Coşkun Aydın ve Salim Çavdar da katıldı.

BİR KATKIMIZ OLMADI

1 yıl önce Genel Merkez tarafından yapılan atamayla göreve getirildiğini belirten Fikret Akan, “1 yıldır parti için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ama ne kadar çalıştıysak başarılı olamadık. Partinin önünü açmak için yönetim kurulu olarak istifa ediyoruz. Parti üyeliğimiz devam ediyor. Başarılı olamıyorsak burasını işgal etmemizin anlamı yok. Başarılı olacağımıza inansaydık yönetim olarak göreve devam ederdik. Parti için bir katkımız olmadı. Gelecek olan yönetime başarılar diliyoruz.” dedi.

BAŞARISIZLIK GENEL MERKEZ’DE BAŞLIYOR

Başarısızlığın çeşitli nedenlerinin olduğunu ifade eden Akan, şunları söyledi: “Başarısızlık Genel Merkez’den başlıyor ve biz de son buluyor. Merkez’de bir kıvılcım görmemiz lazım. Maalesef bu kıvılcım olmayınca partililer sahip çıkmıyor. Gelen arkadaşların bizden faydalı olacağını düşünüyorum. Partimizin anahtarlarını da Pazartesi günü siyasi şubeye teslim edeceğiz.”