HABER MERKEZİ

Durak, şunları söyledi: “2018 yaz sezonu geçmiş yıllara göre daha iyi şekilde geçer. Turizm anlamında canlı, ekonomik olarak, bereketli bir sezonun geçmesini temenni ediyorum. Dernek olarak bölgenin ihtiyaçları konusunda ilgili kurumlara gerekli müracaatlarımızı yapıyoruz. Altyapı ve yollar anlamında sıkıntılarımız bulunmaktadır. Ayrıca elektrikle ilgili yaşanan sorunlar var ve TREDAŞ’la konu hakkında görüştük. Sorunlarımıza çözüm üretileceğine inanıyorum. Sazlıdere Sahili’nde çöp sorunları her yıl yaşanıyor ve bu yılda insanlar yavaş yavaş gelmeye başlamasıyla birlikte sorunlar yeniden yaşanmaya başladı. Sorunlar konusunda ilgili mercilere müracaatta bulunduk. İnşallah sorunlarımıza az da olsa çözüm üretileceğini düşünüyorum. Bu konuda biraz da olsa umudumuz var.”

ÇÖZÜM İÇİN BEKLİYORUZ

Her yıl sorunların çözümü konusunda umutlu olduklarını dile getiren Durak, “Yetkililer bizlere her yıl sorunların çözümü konusunda söz veriyor. Bizlerde umutlanıyoruz ve çözüm için bekliyoruz. Geçen süreç içerisinde değişen bir şey yok. Kısacası her yıl aynı sorunlarla mücadele edip duruyoruz. Şu anda herhangi bir ilerleme kat edilemedi. İmar sorunun çözüleceği yönünde bilgiler televizyonlarda haberler çıktı. 2018 yılı içerisinde inşallah sahillerin imar sorunlarını da çözüme kavuştururlar.” şeklinde konuştu.

BÖLGEDE HAREKETLİLİK YAŞANMAYA BAŞLADI

Serdar Durak, sözlerini şöyle tamamladı: “Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar nisan ve mayıs aylarında denize girmeye başladı. Sezon başlamadan önce bölgede belli bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Sezon başladığında daha hareketli olacağına inanıyorum.”