Keşan’ın trafik sorunu devam ediyor. Şehir içi minibüslerinin yolcu indirme-bindirme yaptığı duraklara yapılan parklar şikâyet konusu oldu.

NEREYE PARK EDELİM?

Her geçen gün artan araç sayısıyla Keşan’da park yeri bulmak zorlaşıyor. Bir yandan mal indirmek için park yeri arayan kamyonetler, bir yandan işi gereği park etmek isteyen binek araçlar buldukları boş yerlere park ediyorlar. Park edilen yerler duraklar olunca vatandaşların minibüslere inip-binmesi de imkânsız hale geliyor. Bu durumdan şikâyetçi olan vatandaşlar ile mal indirmek için duraklara park eden kamyonet sürücülerini karşı karşıya getiriyor. Bu durumda minibüs duraklarına park etmek zorunda kalan bazı kamyonet sürücüleri, “Biz de park etmek istemeyiz, boş yer bulamıyoruz belli süreliğine boş olan duraklara park ediyoruz, nereye park edelim?” diyerek yaptıkları parklardan kendilerinin de memnun olmadıklarını söylediler. Vatandaşlar bazı kamyonet sürücülerinin de kendilerini uyardıklarında tepki verdiklerini söylediler.

ACİL ÖNLEM ALMAK GEREKİYOR

Keşan’ın ana caddelerinde yaşanan bu sorunun çözümü için girişimlerin olmasını isteyen vatandaşlar, “Yıllardır Keşan’da Trafik Komisyonları kuruluyor, Keşan’ın en yetkili insanları bu toplantılarda trafik sorunu ile ilgili çözümler getiriyorlar ama yeterli olmuyor. Bu sorun daha büyük bir hal almadan acil önlem almak gerekiyor” dediler.