Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dün beraberinde Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ile Keşan’a gelerek, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Saat 10.30 sıralarında Eski Adliye Binası’nda bulunan CHP Keşan İlçe Teşkilatı’na gelen Gürkan, buradan Keşan Belediyesi’ne geçerek Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile görüştü. Recep Gürkan ve beraberindekiler, daha sonra da geçen hafta içinde vefat eden CHP Keşan İlçe eski  başkanlarından Bilal Ergeç’in ailesine ve yine bir süre önce ağabeyini kaybeden CHP Keşan İlçe eski başkanı Vedat Koyuncu’ya taziye ziyaretinde bulundu.

CHP KEŞAN İLÇE TEŞKİLATI ZİYARETİ

İlk ziyaretini saat 10.30 sıralarında CHP Keşan İlçe Teşkilatı’na yapan Gürkan, burada İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin başlaması ve Edirne Belediyesi’nin yoğun işleri nedeniyle bugüne kadar bir türlü Keşan’a gelme fırsatı bulmadığını kaydeden Recep Gürkan, CHP Edirne İl Kadın Kolları ve Edirne Belediye Başkan Yardımcımız Çiğdem Gegeoğlu ile birlikte yeni ilçe yönetimimize hayırlı olsun ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“EN ÇOK OY ÇIKARAN İKİNCİ İL OLDUK”

Sözlerinin devamında 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı referandumunda Edirne’nin Kırklareli’nin ardından Türkiye’de İhsanoğlu’na en çok oy çıkan 2. il olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Gürkan, Bu anlamda baktığımızda CHP’nin çıkardığı Cumhurbaşkanı adayı Edirne’nin tüm ilçelerinde açık ara birinci çıktı. 7 tane beldemiz var bunlardan 6 tanesinde yine birinciyiz. Bir tek Küplü’de ikinci sırada kaldık.” diye konuştu.

“PARTİMİZİN BAYRAĞINI DAHA DA YUKARILARA TAŞIYACAKLAR”

Yeni göreve gelen CHP Keşan İlçe Yönetimi’nin çok tecrübeli olduğunu ifade eden Gürkan, şöyle konuştu: Bu yönetimin Keşan’da şu ana kadar gelen bayrağı daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Yaklaşmakta olan genel seçimlerde partimizin bayrağını daha da yukarılara taşıyacaklarına eminim.”

Gürkan’a ziyaretinden dolayı çok teşekkür ettiklerini söyleyen Erdoğan Gümülcineli de, “Gerçi başkanımızla daha önce telefonla görüşmüş ve görevimizin hayırlı uğurlu olmasını dilemişti. Bugün kendisinin gelmesi biz ayrıca mutlu etti. Başkanımıza Edirne Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diliyoruz.” dedi.

BAŞKAN ÖZCAN’I ZİYARET

Recep Gürkan, dünkü ikinci ziyaretini Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a yaptı. Ziyarete CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

“ÖZCAN’IN TECRÜBELERİNDEN YARARLANIYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra ise Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Gürkan, şunları dile getirdi: “Sayın başkanımızı 3. dönem seçilmesinden dolayı kutluyorum. Sayın Başkan başarılı örnekler verdi. İnanıyorum ki bu başarılı örnekler hem Keşan için hem bölgemiz için hem de ülkemizde sosyal demokrat belediye başkanının neler yapabileceğini göstermek açısından çok önemli bir isimsiniz. Belediye konusunda siz gerçekten tecrübelisiniz, biz de zaman zaman Mehmet Başkanı arayarak yol göstericiliğinden faydalanıyoruz. Öneri ve tecrübelerini bizlere aktarıyor. Bu anlamda ben Keşan halkına da teşekkür ediyorum. Başkanın 3. kez başarısını tescilledi Keşanlı vatandaşlarımız. Bugüne kadar olan başarı çıtasını daha da yükseğe çıkartıp bu görevi layıkıyla sürdüreceğinden hiçbir kuşkum yok. Bunu hem eski bir milletvekili hem de yeni bir Belediye Başkanı olarak söylüyorum.

Keşan’da ayrıca yeni bir ilçe yönetimimiz var. Güven tazeleyen bir belediye başkanımız var. Bu da Keşan’ın emin ellerde olduğunun meyvesidir. Ben Sayın Belediye Başkanımıza ve İlçe Başkanımıza tekrar başarılar ve sağlıklar diliyorum. Belediye başkanlığı milletvekilliğine benzemiyor, milletvekilliği rahat, konforlu ve keyifli bir iş. Ama belediye başkanlığı öyle değil. Bulunduğunuz kentteki herkesle sabahtan akşama, doğumdan ölüme kadar her şeyi ile ilgilenmek zorundasın. Ben belediyeciliği şöyle tarif ediyorum: Bir şehirde olan her şeyden ve olmayan her şeyden belediye sorumludur. Toplum bilimciler çağdaş belediyeciliği tarif ederken şöyle bir tarifleri var: Bir engelli vatandaş sabah tek başına evinden çıkıp şehirde tek başına işini görüp yine tek başına evine dönebiliyorsa, ‘bu kent çağdaş bir kenttir’ diyorlar. Bizim de sosyal demokrat belediyeler ve belediye başkanları olarak ilk amacımız böyle kentleri yaratabilmek ve böyle kentlere imza atabilmek. Bu anlamda da Keşan öncü kentlerimizden birisi. Umarım başkanın bugüne kadar sürdürdüğü başarı grafiği daha da yükselterek sürdürülebilir. Ben kendisine başarılar diliyorum.

CHP’ lilerin toplumda bilinenin aksine şöyle bir özelliği vardır: CHP’liler gerçek bir demokrasi partisi üyesi oldukları için, parti içindeki mücadeleler bazen sert geçer, kıran kırana geçer; ama bunlar tamamen parti içersinde kalır. Onun dışında parti içinde yarış bittikten sonra hem partinin başarısı hem yeni seçilen arkadaşların başarıları için yekvücut olurlar. Bir olurlar, diri olurlar ve partinin başarısı da buradan gelir. Son seçimlere baktığımızda Türkiye’de CHP’li belediyelerin olduğu bütün şehirlerde, bütün il ve ilçelerde grafikte partimizin gösterdiği adayın 1’incilikle bitirdiğini görebilirsiniz. CHP’liler, belediyeleri çalışanları emekçileri Cumhurbaşkanlığı seçimi sınavından anlının akıyla, yüzünün akıyla çıkmıştır. Bu Türkiye haritası da bunun en somut örneğidir. Teşekkür ediyorum ve Sayın Başkana başarılarının devamını diliyorum.”

ÖZCAN: “BAŞARILAR DİLİYORUM”

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da şunları ifade etti:

“Eski milletvekilimiz ve ilimizin belediye başkanı arkadaşımıza ‘hoş geldiniz’ diyorum. Belediye Başkanı olarak şehrin her şeyiyle ilgilenmek zorundasınız. Ama bir yerde de vatandaşın takdiridir. Kentimize çalıştığımız belediyeye bir şeyler katıyorsanız işin keyifli tarafı da bu oluyor. Harcadığım 11 yıla hiç pişman değilim. Başarılı çağdaş bir kent olma yolundayız. 10 yıl Keşan’ın altıyla uğraştım. Hâlâ Yağmur Suyu Şebeke Projemizin çalışmaları devam ediyor. Keşan bir şantiye halinde çalışmaları sürdürüyor. Bu işte de sonlara geldik. Bu dönemin ortalarına doğru Sayın Gürkan’ın bahsettiği engelli vatandaşımızın tek başına evinden çıkarak işlerini hallederek tekrar başına evine dönebilecek bir Keşan yaratmanın arifesindeyiz. Bunun için çabalarımız, 2004’ten bu yana projelerimizle devam ediyor. Yatırımlarımız iyi, çevre sorunlarıyla ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor. Ben de Sayın Gürkan’a partili Belediye Başkanım olarak başarılar diliyorum. Edirne bizim vilayetimiz, tarihi bir kent, Osmanlıya başkentlik yapmış bir kent. Keşan olarak yazın nüfus olarak Edirne’ye yaklaşıyoruz ama Edirne’nin 3’te biri kadar bir yerleşim yeriyiz. 11 yıllık belediyecilik deneyimimiz açısında varsa paylaşabileceğimiz şeyler olduğu sürece bunları paylaşmaya hazırız. Sizlere de hayırlı olsun, yeni bir ekip oluşturmuşsunuz sizlere de başarılar diliyorum.”

Ziyaret, konuşmaların ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması şeklinde bir süre daha devam etti.

Gürkan ve beraberindekiler saat 11.45 sıralarında Bilal Ergeç’in ailesine ve Vedat Koyuncu’ya taziye ziyaretinde bulunmak üzere belediyeden ayrıldı.