GİZEM GÖRÜR

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday, 2 Ağustos 2017 tarihinde, Edirne'de gerçekleştirilen dağıtımda, Edirne İli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün bünyesinde, birlik üyelerinden gelen başvuru sayısına göre yapılan kura çekimi sonucu, Edirne merkeze 15 baş, Süloğlu ilçesine 2 baş, Havsa ilçesine 2 baş, Lalapaşa ilçesine 10 baş, Keşan'a 16 baş, Enez ilçesine 12 baş, İpsala ilçesine 14 baş, Uzunköprü ilçesine 12 baş, Meriç ilçesine 9 baş olmak üzere toplamda 92 baş Karacabey Merinosu ırkı koç dağıtımı yapıldığını söyledi.

BİRLİĞİMİZE GELİP GEREKLİ EVRAKLARI GÖREBİLİRLER

Projenin amacıyla ilgili bilgi veren Günday, “Mevcut ırklarda akrabalı yetiştiricilikten kaynaklanan olumsuz durumların ortadan kaldırılıp kan değişimine olanak sağlayıp ırkının özelliklerinde kuzular yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda dağıtılması öngörülen koçların, İl Müdürlüğü'nde oluşturulan komisyonda alınan karar neticesinde, yıllardan bu yana gelen ıslah çalışmalarından dolayı Bursa/Karacabey tarım işletmesinden alınmasına karar verilmiştir. İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen personel, damızlık adayı koçların seçimi yapmıştır. Bölgemizin hastalıklardan ari bölge olması nedeniyle aday koçların kan örnekleri alınıp gerekli laboratuvar incelemelerinden ve karantina şartlarının yerine getirilmesinden sonra izinleri çıkarttırılıp hastalıklardan ari belgesi ile birlikte bölgemize getirilmiştir. Damızlık adayı koçların Bursa/Karacabey Tarım İşletmesinden alınmadığını söyleyen şahısların olduğunu öğrenmenin üzüntüsünü yaşamaktayız. Bu düşünce içerisinde olanlar birliğimize gelip gerekli evrakları görebilirler.” dedi.

KARACABEY MERİNOSU ISLAHININ PROJESİNİ BAŞLATTIK

Göreve geldikleri günden itibaren, birlik üyelerine hizmeti bir ilke edindiklerinin altını çizen Şenol Günday, “Ülke hayvancılığına hizmet etmek ve üyelerimizin verimliliğini arttırmak amacıyla projeler üretmekteyiz. Bu projeleri de hayata geçirmeye başladık. İlimizde yıllar önce yapılması gereken bu projeler bir kenara itilip faaliyete geçmemiştir. Bu kapsamda koyun yetiştiricilerimizde Karacabey Merinosu ıslahını projesini başlattık. Teknik personelimizi görevlendirip bölgemizdeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri ile birlikte Sürü Yöneticiliği kursları düzenleyip girişimcilerin Genç Çiftçi Projelerinden yararlanmasını sağladık. Damızlık adayı koç dağıtımına vesile olduk. İshalden dolayı bölgemizde yaşanan kuzu ölümlerini önlemek amacıyla ishal kitleri alıp zaman geçirmeden hastalık etmenlerini bulup ön çalışmalar yaptık. Son olarak ta Islah projelerini tüm üyelerimize katılımını kolaylaştırmak amacıyla Merkez Birliğimizin faaliyet alanlarında olan Soy Kütüğü ve Ön Soy Kütüğü projesini alıp yetiştiricilerimizin daha çok destek almalarını sağlayacağız. Bu bilgilerin aktarımı için yetiştiricilerimiz ile toplantılar yapacağız.” şeklinde konuştu.

YAPICI ELEŞTİRİLERE HER ZAMAN AÇIĞIZ

“Meyve Veren Ağaç Taşlanır” Atasözü'nü hatırlatan Günday, şunları söyledi; “Biz hizmet sektörü olarak ne olursa olsun hedeflerimize ulaşmak için gereken ne ise onu yapacağız. Üyelerimize hizmet ederken bizlerin yaptıklarını engelleyenler olup üyelerimize yanlış bilgi verenler olacaktır. Bizler bunların da farkındayız. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız, yanlışlarımız olabilir. Önemli olan yanlışları zamanında fark edip düzeltmektir. Bu bağlamda üyelerimizin karşılaşmış oldukları sorunları genel olarak bilmekteyiz. Çözümleri için gerekli çalışmaları zaman mefhumu gözetmeksizin yapmaktayız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilen yeni Bakanımız ile 02 Ağustos 2017 tarihinde Tekirdağ ilimizde sivil toplum örgüt başkanları ile yapılan toplantının detaylarını ve bakanlığımızın hayata geçireceği projeleri üyelerimize bildirip gerekli adımları atacağız.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ