Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim, dün yaptığı açıklamada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Öncelikle Maltepe Köyü’ndeki süt toplama merkezi için Edirne İl Özel İdaresi’nce yıkım kararı alınması konusunda konuşan Yetim, “Biz daha önce bu binanın yıkılmaması amacıyla hazineye devredilerek muhtarlığın satın alması konusunda mücadele verdik. Bu maalesef gerçekleşmedi. Yıkım kararı 2010 yılında verilmiş. Bu tabi ertelendi. Seçimden önce AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan dahil İl Genel Meclisi üyeleri gittiler orada halka ‘Biz bu işi hallettik, yıkılmayacak’ dediler. Orada iktidarın gücünü göstermek istediler. Bir şov yaptılar. Ama biz bunun hazineye geçmesi için mücadele verdik. Muhtarlık ne yaptı bilmiyorum. Bize herhangi bir şey söylenmedi. Ben imar müdürünü aradım. Bu konuyu sordum. Dedi ki , ‘Biz genel sekreterle, muhtarları çağırdık görüştüler. Yıkılması için 10 gün süre verdiler.’” dedi.

VALİ ŞAHİN İLE GÖRÜŞÜLECEK

Mehmet Ali Yetim, bugün konuyla ilgili Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile görüşeceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bu konuyu bir şekilde halletmemiz gerekiyor. Maltepe, benim de komşu köyüm. Başka süt toplanacak bir yerimiz yok. Burasının kimseye bir zararı yok. Orada bir şahsın şikayeti nedeniyle bütün köyün mağdur edilmesi doğru bir şey değil. Bu köy içinde halledilmesi gereken bir konuyken, maalesef buralara taşındı. Vali beyle bu kararı bozulması için görüşeceğiz. Kanunen yapılabilecek bir ortam varsa bunu gerçekleştirerek, burasının yıkılmasını önlemeye çalışacağız. Günübirlik çözümler olmuyor, kökten çözülmesi lazım. Burayı hazineye aktarıp yeniden muhtarlığa verebiliyorsak kökten çözüm yapıp, Maltepe halkını rahatlatmayı düşünüyoruz.”

6 KÖY CUMA GÜNÜNE KADAR SUYA KAVUŞACAK

Karayolları ekipleri tarafından, Keşan-Uzunköprü kara yolunda yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında, geçen Pazar günü, Karacaali-Altıntaş sapağı girişindeki su borusunun patlaması sonucu Küçükdoğanca, Karasatı, Çobançeşme, Altıntaş, Karacaali ve Maltepe köylerine su verilememesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Yetim, “Şu an 500-600 metrelik ayrı bir hat çekilerek oradan su verilecek. İnşallah Cuma’ya kadar bu köylerimize yeniden su vermeye başlayacağız. Ancak o borunun orada olduğunu biliyoruz. Önlem alınmadı, olmadı. Ama Karayolları valiliğin aracılığıyla boru çıkardı. Beklide boruyu Karayolları aldı.” şeklinde konuştu. 

HERKES SÖZÜNÜ TUTSUN, ŞOV YAPMASIN

Mehmet Ali Yetim, 6 köye verilen boruların küflü olduğunu ve halkın bu suyu içmemesi gerektiğini öne sürerek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu boruların değiştirilmesi lazım. En son Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde olmadığımız için Adnan Vural’la görüştüm. Adnan dedi ki, ‘Biz taş aldık, o boruları Beyendik belediye başkanı döşeyecek’ Peki nereden biliyorsunuz bu boruların alınacağını? Bir senden beri alınmıyor, nasıl karar verdiniz? Mustafa Mercan ve İl Genel Meclisi AK Parti’li üyeleri büyük olasılıkla kefil olmuşlar, 2 ay önce toplantıda böyle bir karar çıkarmışlar. Bizim oradaki boruların parası gitti. Şimdi Beyendik Belediyesi bu boruları yapar mı, yapmaz mı bilmiyoruz. ‘Bunu ben İstanbul’dan halledeceğim’ demişti. Ama 1 seneden beri sözünü tutmadı, şu anda da AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan kefilse, İl Genel Meclisi AK Parti’li üyeleri kefilse gitsinler ceplerinden alsınlar, bu insanlara temiz su içirsinler. Kefil olmak demek ödemek demek. Herkes sözünü tutsun, şov yapmasın.”