Keşan Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı başkanlığında yapılan ilk gün toplantısı saat 14.00’te başladı.

Çıkıkçı’nın toplantıyı açmasının ardından Meclis Kâtibi Şenol Kılıç tarafından yoklama yapıldı ve toplantıya tüm Meclis üyelerinin katıldığı görüldü.

5 gün boyunca İl Genel Meclisi üyelerini Keşan’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirten Abdülaziz Çıkıkçı, ESTAB (Edirne Saros Turizm Altyapı Birliği) ve Keşan Belediyesi’nin Saros Körfezi’nde Yapay Resif Projesi kapsamında gemi batırma etkinliği olduğunu belirterek, toplantının kısa süreceğini ve daha sonra gemi batırma programına katılacaklarını söyledi.

KONUŞANDAN ÇOK DİNLEYEN OLACAĞIZ

İl Genel Meclisi’nin Keşan’daki toplantıları süresince konuşandan çok dinleyen pozisyonunda olacağını ifade eden Çıkıkçı, “Keşan’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini değişik sivil toplum kuruluşlarından 5 gün boyunca dinleme fırsatı bulacağız. Umuyorum İl Genel Meclisi’nin Keşan’daki toplantıları bölgemize ve Edirne’ye olumlu olur. Bundan sonraki bölümlerde sivil toplum örgütleri ve özellikle muhtar arkadaşlarımızın bu toplantılara daha fazla ilgi göstereceğini umuyoruz.” dedi.

Abdülaziz Çıkıkçı, sözlerinin devamında 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne de değinerek şöyle dedi: “Bugün 1 Eylül Dünya Barış günü. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesinden hareketle bütün dünyaya huzur diliyoruz. Etnik veya mezhepsel kimliklerin yerine insan kimliğinin tartışıldığı, bir takım saha koşullarına uymayan devlet nizamlarının yerine de ‘hukukun üstünlüğü’ ilkesinin tartışıldığı bir dünya diliyoruz.”

MUSTAFA BEZBAŞ’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Çıkıkçı’nın konuşmasının ardından Meclis Katibi Necmi Sınır, 8. toplantının 5. birleşim toplantı tutanak özetlerini, Meclis Katibi Şenol Kılıç ise 21 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü toplantı tutanağı özetlerini okudu. Yeniden söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, İl Genel Meclisi üyelerinin 2 gece Keşan Belediyesi’nin misafiri olarak Danişment Özel İdare Tesisleri’nde konaklayacağını, 3. akşam Keşan TSO’nun (Ticaret ve Sanayi Odası), 4. akşam da Keşan Ticaret Borsası’nın konuğu olacağını ifade ederek, planda olmamasına rağmen, dün İl Genel Meclisi üyelerine öğle yemeği veren Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Gazetemiz Sahiplerinden Mustafa Bezbaş’a da teşekkür etti.

141 NOLU KARAR ARAŞTIRMA VE İNCELEME KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de ilk toplantıya katılmasının beklendiğini ancak katılamadığını söyleyen Çıkıkçı, “Sayın Valimiz yarın (bugün) KTSO’da doğalgazla ilgili bir toplantıya katılacak. Daha sonra Meclisimize gelip konuşabilir. Ayrıca tüm Meclis üyelerimiz yarınki toplantıya davet edildi.” diye konuştu. Daha sonra İl Genel Meclisi’nin 21 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında görüşülen 141 no’lu karar ele alındı. Söz konusu önergede “Edirne İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğünün 15.08.2014 tarih ve 8754 sayılı yazısı ile İl Genel Meclisi Başkanlığına gönderilen Edirne il Özel İdaresinin görev, yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda 2014 yılı içerisinde, 5302 sayılı Kanunun 64. maddesinde belirtilen kuruluşlarla ortak hizmet projeleri geliştirmesi”nin yeniden görüşülmesinin istendiğini belirten Abdülaziz Çıkıkçı, konuyu ilgili Araştırma ve İnceleme Komisyonu’na havale edilmesini önerdi ve öneri oy birliğiyle kabul edildi.

UĞUR’A İMZA YETKİSİ VERİLDİ

Toplantı, Süloğlu ilçesinde uygulanacak olan ve Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan Etkin Sulama Verimli Üretim” projesine, Genel Sekreter Yardımcısı Alaattin Uğur’un imza yetkilisi olması oy birliğiyle kabul edilmesiyle sürdü. Daha sonra, “Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün 08 Ağustos 2014 tarih ve 8489 sayılı Uzunköprü ilçesi Karabürçek Köyü içkili yer bölgesi” konulu teklif ele alındı. Saat 14.30 sıralarında toplantıyı kapatan Başkan Abdülaziz Çıkıkçı, bugünkü toplantının saat 13.00’te başlayacağını belirterek, alınan kararların hayırlı olması dileğinde bulundu.