Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, dün düzenlediği basın toplantısında İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Saat 14.00’te CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen açıklamaya Çıkıkçı’nın yanı sıra İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Ali Yetim ve Erdinç Can da katıldı.

KÖYLERİN SORUNLARINI YERİNDE İNCELEDİK

1 Nisan’da Uzunköprü’de başlayan İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının 7 Nisan Salı günü sona erdiğini belirterek sözlerine başlayan Çıkıkçı, toplantıların ilk gününde taşkın alanları ve köy ziyaretleri yaptıklarını belirtirken, Uzunköprü’de toplantıların çeşitli ziyaretler ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in ziyaretleri ile tamamlandığını vurguladı.  6 Nisan Pazartesi günü ise İpsala’ya geçtiklerini söyleyen Çıkıkçı, burada İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ı ziyaret ettikten sonra İpsala’da devam eden çalışmalar ve yatırımlar ile özel şirketlere ziyaretlerde bulunduklarını ifade etti.  İpsala’da DSİ 11. Bölge Şefliği tarafından Hamzadere Barajı ile ilgili bilgi aldıklarını aktaran Çıkıkçı, son gün ise Meriç ilçesine gittiklerini ve toplantıları burada tamamladıklarını vurguladı. Taşkından zarar gören köylere ziyarette bulunduklarını ve köylerin sorunlarını yerinde incelediklerini aktaran Çıkıkçı, ziyaretlerle birlikte Nisan ayı toplantılarını sonlandırdıklarını söyledi.

İLÇE TOPLANTILARI YARARLI OLUYOR

Eylül 2014’te Keşan’da gerçekleştirilen toplantının ardından Edirne’nin tüm ilçelerinde toplantı yaptıklarını aktaran Çıkıkçı, toplantı düzenlenmeyen ilçe kalmadığını söyledi. İl Genel Meclisi’nin ilçelerde toplantı yapmasının, oldukça olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını söyleyen Abdülaziz Çıkıkçı; “İlçelerde yapılan toplantıların faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu toplantılar bir toplantıdan öte yapıldığı ilçeye güzel yatırımlar gelmesini de sağlıyor.  İl Valimiz de bizimle geldiğinden toplantılar çok verimli oluyor.” diye konuştu.

682 BİN LİRA HACIKÖY GRUBU SU TERFİ HATTINA HARCANACAK

Nisan ayı toplantılarında önemli kararların da alındığını aktaran Abdülaziz Çıkıkçı; “8 milyon liralık borçlanmayı bu toplantılarda bölüştürdük. Bütçelere göre yapılacak olan yatırım paylarını belirledik. Keşan olarak değerlendirme yaparsak, şu ana kadar gelen kaynaklardan ve bütçeden Keşan’a; 30 Milyon TL’lik bütçeden Raşit Efendi Okulu’nun yapılması, Enez yolunda Orhaniye girişine 2 kilometre asfalt, Türkmen Gündüzler Arası 4 kilometre asfalt yapılacak. KÖYDES’ten 682 bin 823 TL tutarında 1,5 kilometrelik Hacıköy Grubu Su Terfi Hattı’nın ana borularının değişmesi yapılacak. İç İşleri Bakanlığı’ndan gelen 8 Milyon TL’lik  bütçeden ise; İpsala Yol ayrımından Boztepe ve Türkmen’e giden 8 kilometrelik yol ile Çobançeşme Karasatı arasındaki 6 kilometrelik yol yapılacak. Gelecek olan ek bütçelerle yeni planlamalar da yapılacak.”

MEHMET ALİ YETİM, ENCÜMENE SEÇİLDİ

İl Genel Meclisi’nin Nisan Ayı toplantılarında Encümen ve Komisyon seçimlerinin de olduğunu belirten Çıkıkçı, 14 komisyona da CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri’nin başkan olarak ve çoğunlukta olarak seçildiğini ifade ederek; ayrıca yapılan Encümen Üyesi Seçimleri’nde de Keşanlı üye Mehmet Ali Yetim’in İl Encümeni’ne girdiğini ifade etti.

HER ŞEYİ BİZ YAPTIK DİYEMEYİZ

İl Genel Meclisi’nin bir karar organı olduğunu dile getiren Çıkıkçı; “İl Genel Meclisi karar almadan hiç bir şeyin yapılması mümkün değildir. Her şeyi ‘biz yapıyoruz’ mantığıyla yapmaya kalkarsak,  o zaman üzeceğimiz bir sürü kişi ve kurum olur. Başta İl Valisi olmak üzere kaymakamlara, kurum müdürlerine, çalışan emekçilerimize yanlışlık yapmış oluruz.  O nedenden dolayı karar organı olarak her şeyi biz yaptık diyemeyiz. Bir köye iki kamyon mıcır gittiyse, bunu ‘biz yaptık’ yarışına girmenin çok mantıklı olacağını düşünmüyorum. O nedenle haksızlık yapmanın gereği yoktur.”

BOYALIK’IN AÇIKLAMASINI DİL SÜRÇMESİ OLARAK KABUL EDİYORUM

Daha sonra İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Boyalık’ın 1 yıllık çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirme sırasında, CHP’yle ilgili söylemlerine de cevap veren Abdülaziz Çıkıkçı;Kötü söz kişinin kendine aittir. 25 yıldan beri siyasetin içersinde bilfiil belli görevler yapmış birisi olarak ben onun seviyesine inemem. Birileri öyle ifade kullandıysa, geçmiş dönemde de öyle ifadeler kullananlar vardı. Ama bunlara cevabımız bizim aynı şekilde olmadı. Bunu ben bir dil sürçmesi olarak kabul ediyorum” dedi.