AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Edirne Turizm WhatsApp İhbar Hattı kurulması nedeniyle Edirne Valiliğine teşekkür ederek, bölge turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Helvacıoğlu, “Turizm ile ilgili problemleri çözüme kavuşturmak için Edirne Valiliği Edirne Turizm WhatsApp İhbar hattı kurdu. Edirne Turizm WhatsApp İhbar hattı numarası; 05528402222 ile halkın hizmetine sunuldu. Bu WhatsApp hattından dolayı Valimiz başta olmak üzere bu kurulda olan yetkililere Ticaret ve Sanayi Odası olarak teşekkür ediyoruz. Ramazan Bayramı geliyor. Bayramlar dahil iki bayram arası Saros Körfezi çok yoğun olacak. Bölge halkı, esnaf ve gelen misafirlerimiz Saros Körfezindeki sorunlarımızı ve isteklerimizi bu whatsApp hattına iletebilirler. Herkesin bu WhatsApp hattını not almasını istiyoruz. Valimizin duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Turizme ne kadar önem verdiğini anlıyoruz. Bizler de sosyal medyada bu WhatsApp hattını yayınlayacağız. Herkesin bu WhatsApp hattını kullanmasını arzu ediyoruz.” dedi.

YOĞUNLUK YAŞANACAK

Helvacıoğlu, açıklamasının devamında turizm sezonuna dair değerlendirmede bulundu. Sezonun durgun başladığını ancak Ramazan Bayramı’ndan sonraki günlerde yoğunluk yaşanacağını dile getiren Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ramazan Ayı’nda Saros Körfezi durgun günler yaşadı. Oysa geçen yıllar Haziran ayında hareketliydi. Durgunluğun ilk sebebi okullar, ikinci sebebi Ramazan Ayı, üçüncü sebebi ise bu ayın serin geçmesi. Ama Ramazan Bayramı’ndan itibaren havalarında ısınmasıyla birlikte çok verimli olacak. Her yıl olduğu gibi eksikliklerimiz var fakat bu eksikliklerimiz yavaş yavaş gideriliyor.  Sorunsuz bir sezon olmayacak ama iki bayram arası yoğunluk çok olacak. İşletmelerimiz yaşanacak olan yoğunluk için önlem almalılar. Mal tedariki, çalışan eleman gibi eksikliklerini sezon yavaş gidiyor diye hazırlıksız yakalanmasınlar.”

SAROS’DA KALANLAR KAYIT ALTINDA OLACAK

Kimlik Bildirme Kanunu ile ilgili hatırlatmalarda bulunan Helvacıoğlu açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Kiralık evlerde ‘Kimlik Bildirme Kanunu’ ile ilgili çalışmaları Başkan Yardımcımız ve Yönetim Kurulu üyemiz Mustafa İşçimen ve Cüneyt Yüksekdağ gerekli açıklamaları yaptılar. Bu konuda polis ve jandarma hassasiyet gösteriyor. Cezalar kesilmeye başlandı. Valiliğin emri ile özellikle jandarma ciddi denetimlerde bulunuyor. Herkesin bu kurala uyması gerekiyor. Son günlerde yaşadığımız olumsuz olaylar ve terörün önüne geçebilmek adına doğru bir yol izleniyor. Saros’da kalanları kayıt altına almamız lazım bunu destekliyoruz.”