Edirne Valisi Hasan Duruer, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, “Basın özgürlüğü, demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından biridir.” dedi.

Vali Duruer, yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti: “Ülkemizde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından biridir.

Basın, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının halkı bilgilendirme, eğitme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunmaktadır.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için hepimizin destek olması gerekir.

Basın yayın kuruluşları doğru ve ilkeli görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren, nitelikli haberleri sayesinde yöneticiler ile halk arasında sağlam bir ilişki kurmak suretiyle halkımızın gerçekleri öğrenme hakkına katkıda bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; ilimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanları ile basın yayın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”