Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne’de hırsızlık vakalarının etkili mücadeleyle önemli ölçüde düşüş göstermeye başladığını bildirdi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Gazeteciler Derneği yöneticilerine iade-i ziyarette bulundu. Geçen Eylül ayından bu yana Edirne’de görev yapan Savran, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü aktif ve dayanışma içinde çalıştıklarını belirterek, “Uyuşturucuyla mücadele konusunda eldeki bütün verileri değerlendirerek, bunları da teknik ve fiziki takip sonucunda harmanlayıp, ciddi operasyonlar yaptık. Yaptığımız bir çok operasyondan elimiz boş döndüğümüz neredeyse olmadı. Ciddi miktarlarda uyuşturucu ele geçirdik” dedi. Uyuşturucu konusunda Edirne’nin uluslararası geçiş noktası konumunda olduğunu hatırlatan Başsavcı Savran, uyuşturucu yakalamalarında yüzde artınca, caydırıcılığın da arttığını ifade etti.

Edirne’de gösterdikleri kararlı mücadelenin birinin de hırsızlık konusunda olduğunu vurgulayan Savran, “Polisin aylık verilerine göre, bu oranda da ciddi azalma var. Bunu daha da azaltmayı hedefliyoruz. Yeni yasal düzenlemelerde ‘makul şüpheli’ tanımı bizim elimizi biraz daha rahatlattı” diye konuştu.

TERMİNOLOJİYE DİKKAT

Öte yandan basının işlevinin önemine değinen Savran, adli olaylarda yapılan haberlerde terminolojiye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, buna özen gösterilmesini istedi.